Nieuws

8 weken stage; de ervaringen van Yuan en Mitzie

  90x      2 min      23 december 2021

Het IE-recht heeft altijd Mitzie’s interesse gehad en ze wilde haar eerste stage in (de buurt van) Nijmegen lopen. Toen ze dit Googelde kwam ze al snel op de website van Poelmann van den Broek terecht. “Er was een duidelijke pagina voor toekomende student-stagiaires bij Poelmann van den Broek. Ik heb toen mijn CV, cijferlijst en motivatiebrief opgestuurd naar HR en kreeg ik gelukkig een positief bericht! Echter moest ik wel een paar maanden langer wachten met starten wegens Corona.”

Het bijwonen van een zitting

Voordat Mitzie begon met de stage had ze de website goed bestudeerd en was haar verwachting dat ze jurisprudentie onderzoek ging doen en daarbij mee te draaien in het dagelijkse leven van een advocaat. “Hierbij horen naast jurisprudentie onderzoek en teksten schrijven, het bijwonen van cliëntgesprekken en zittingen. Helaas is het mij niet gelukt een zitting bij te kunnen wonen, wel ben ik één keer mee geweest bij het bezoeken van een cliënt.”

Yuan is het wel het geluk dat ze mee kon naar een zitting. “Ik vond het heel leerzaam om een keer van dichtbij te zien hoe het contact gaat met de cliënt, maar ook met de wederpartij en de advocaat van de wederpartij. Tijdens de zaak werden partijen de gang op gestuurd om te kijken of er nog een schikking mogelijk was. Ik mocht daar ook bij aanwezig zijn, waardoor ik van zo’n situatie echt een beter beeld heb gekregen”.

Gemiste activiteiten

Wat Mitzie het meest is opgevallen in positieve zin is dat er bij Poelmann van den Broek een hoop activiteiten worden georganiseerd voor de medewerkers. “Deze activiteiten verschillen van een padeltoernooi, schermcursus en Kerstborrel tot een Sinterklaasmiddag voor de kinderen van de medewerkers. Een vol programma dus, waardoor er bonding is tussen de collega’s. Helaas voor ons zijn deze activiteiten op de Sinterklaasmiddag na niet doorgegaan vanwege Corona.”

Ook Yuan vond het jammer dat coronabeperkingen werden doorgevoerd een week nadat ze begon met haar stage, waardoor ze vrij veel thuis heeft moeten zitten. “Helaas gingen ook de leuke activiteiten rondom Kerst niet door. Ik hoop natuurlijk dat dit volgend jaar allemaal wel door kan gaan en dat de student-stagiaires die dan stage lopen hier wel bij aanwezig kunnen zijn.”

De volgende klus

Na deze stage heeft Yuan een beter beeld gekregen over de advocatuur. “Ik heb vooral inzicht gekregen in het dagelijks werk van een advocaat en hoe de werkdag wordt ingedeeld. Ik kan niet wachten op zelf daadwerkelijk aan de slag te gaan als advocaat-stagiair. Maar eerst wacht de volgende klus op mij: het schrijven van mijn scriptie.”


Lees ook


Stuur Joost uw reactie of vraag:


  • Uw reactie wordt niet online geplaatst. U kunt erop vertrouwen dat wij uw persoonlijke gegevens verwerken volgens onze privacy policy.

Als professional blijft u met onze nieuwsbrief altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.