Poelmann van den Broek
Academy

Actualiteiten binnen het arbeidsrecht.

Met alle ontwikkelingen die zich binnen het arbeidsrecht voordoen, zullen we tijdens de lunch de belangrijkste actualiteiten van het moment met u bespreken.

Wat kunt u (onder andere) verwachten?

De invloed van Europese wetgeving en jurisprudentie op het Nederlandse arbeidsrecht neemt al enige tijd toe. Zo hebt u recent misschien gehoord over de Richtlijn transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden, die later dit jaar in werking treedt en onder meer ‘onze’ regels over scholing, nevenwerkzaamheden en oproepen wijzigt. En regelmatig doet het Europese Hof van Justitie belangwekkende uitspraken die direct van toepassing zijn in onze rechtsorde. Hoogste tijd om met u eens nader stil te staan bij de wijze waarop dat Europese recht precies doorwerkt in het Nederlandse arbeidsrecht, waarom dat relevant is en wat de belangrijkste recente ontwikkelingen zijn.

  • De bronnen van Europees recht en de wijze waarop die doorwerken in het Nederlandse arbeidsrecht
  • De mogelijkheden die een Nederlandse werknemer heeft om Europees recht in te roepen en wat hij daar nu precies aan heeft
  • Recente relevante ontwikkelingen op het gebied van Europees arbeidsrecht, waaronder (nieuwe) wetgeving inzake arbeidsvoorwaarden, gelijke behandeling, minimumloon en detachering.

Zoals altijd, is er voldoende ruimte voor uw eigen aanvullende inbreng.

Locatie, duur en kosten

Deze gratis actualiteitenlunch zal plaatsvinden van 12:30 tot 14:00 uur op onze nieuwe kantoor aan de Wijchenseweg 10 te Nijmegen. In verband met de grote interesse, vragen wij u om tijdig uw eventuele afmelding aan ons door te geven. Iemand anders kan dan in uw plaats deelnemen.

Indien de overheidsmaatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, het niet mogelijk maken om de cursus op locatie te geven, zal deze digitaal worden aangeboden.

Deze cursus wordt verzorgd door:

Lonneke (L.P.F.) Nouwen.

Advocaat: Arbeid

Bas (S.J.K.) Blaauwhof.

Advocaat Arbeid, Onderwijs

  • Kantoor Poelmann van den Broek
  • Donderdag 12 mei
  • Van 12.30 tot 14.00 uur
  • Kennisbijeenkomst
  • Niveau: Basis

Stel uw vraag aan Mathilda Ariëns.

Mathilda (M.J.) Ariëns.

Ik schrijf me in.

U kunt zich via het formulier aanmelden. Na ontvangst van uw inschrijving ontvangt u een bevestiging per e-mail. Niks ontvangen? Check uw spam folder.

Voor algemene informatie raadpleeg de cursusvoorwaarden van de PvdB Academy.

Hoe kan ik mij inschrijven voor een bijeenkomst?
Vul het digitale inschrijfformulier in en klik daarna op ‘Aanmelden’.

Hoe weet ik of de inschrijving is gelukt?
Kort nadat u uw inschrijfformulier heeft verzonden, krijgt u een e-mail. Hierin wordt de ontvangst van uw inschrijving bevestigd. Heeft u niks ontvangen? Check uw spamfilter.

Hoe kan ik nagaan of ik sta ingeschreven voor een bijeenkomst?
Weet u niet zeker of u ingeschreven bent voor een bijeenkomst? Stuur dan een e-mail met uw vraag naar academy@pvdb.nl. Wij reageren zo snel mogelijk.

Hoe kan ik zien of er nog plaats is bij een bijeenkomst?
Als u zich nog kunt inschrijven via het inschrijfformulier, dan zijn er nog plaatsen. Zodra een bijeenkomst volgeboekt is, dan wordt dit vermeld en is de inschrijving geblokkeerd. Indien het mogelijk is u op een wachtlijst te laten plaatsen, staat dit ook vermeld.

Kan ik mijn inschrijving annuleren?
Kunt u onverhoopt niet deelnemen aan de bijeenkomst, dan kunt u kosteloos annuleren door een e-mail te sturen naar academy@pvdb.nl.

Ik heb mij ingeschreven, maar ben verhinderd. Kan een collega mij vervangen?
Ja, dat kan. U kunt uw inschrijving overdragen aan een collega. Stuur hiervoor een e-mail naar academy@pvdb.nl. Vermeld in uw bericht de naam en datum van de bijeenkomst, uw gegevens (naam, functie, bedrijf en plaats) en de gegevens van uw vervanger.

Helaas, deze actualiteitenlunch is volgeboekt. U kunt zich niet meer inschrijven. Wilt u op de reservelijst mocht iemand zich afmelden? Neem dan contact op via:

t. 024-3810800

e. academy@pvdb.nl

Of schrijf u alvast in voor de volgende actualiteitenlunch arbeidsrecht.
Bekijk hier het volledige aanbod.

Meer weten over juridische onderwerpen die nu in uw vakgebied spelen?

Ontdek hoe u snel uw actuele juridische expertise naar een hoger level brengt. Direct toepasbaar in de praktijk, zodat u zaken sneller en efficiënter afhandelt.