Bedreigingen in de bouw: juridische perspectieven en oplossingen.

In een relatief korte tijd is de markt veranderd. Daardoor worden bouwprojecten geconfronteerd met diverse uitdagingen en bedreigingen die aanzienlijke gevolgen kunnen hebben. Denk aan stagnerende verkopen van woningen, stijgende rentes, betalingsproblemen en faillissementen van (onder)aannemers. Onze ervaring is dat dit druk zet op de orderportefeuille maar ook op de onderlinge verhouding van partijen die bij een bouwproject zijn betrokken.

Wij hebben in 2008 en de jaren daarna veel ervaring opgedaan met deze uitdagingen en bedreigingen. Ook al is er geen sprake van een systeemcrisis zoals in 2008 en de jaren daarna, het is toch opletten geblazen. Aannemers, opdrachtgevers en adviseurs doen er goed aan om goed geïnformeerd te zijn over de juridische aspecten en mogelijke oplossingen om deze bedreigingen het hoofd te bieden.

Wat kunt u verwachten?

Tijdens dit webinar delen onze Koen Roordink, Floris Pels Rijcken en Jarl van Sonsbeek, advocaten bouwrecht, diepgaande inzichten over de belangrijkste juridische kwesties die gemoeid gaan met deze veranderende markt. Enkele vragen die aan bod zullen komen:

 • Ken je contractspartner. Wie is het? Is deze partij liquide?
 • Hoe contracteer ik ‘zo veilig mogelijk’?
 • Welke garanties kan ik overeenkomen/bedingen en houdt dat stand in faillissement?
 • Wat te doen als het mis gaat: retentierecht, beslaglegging en procederen.

Doel webinar

In dit webinar nemen we u mee in de belangrijkste juridische en praktische kwesties die op dit moment in de bouwbranche spelen.

Met andere woorden: hoe zorgt u dat u voldoende gereedschap hebt om tegen deze bedreigingen op te boksen?

Voor wie?

 • (onder)aannemers;
 • bedrijfsjuristen;
 • adviseurs;
 • opdrachtgevers; en
 • projectontwikkelaars.

Vragen?

Het webinar is interactief en biedt de mogelijkheid om (zowel voorafgaand als tijdens) vragen te stellen en een casus voor te leggen.

Wilt u zeker weten dat uw vraag wordt behandeld? Of wilt u deze liever anoniem stellen? Stuur uw vraag vooraf in via academy@pvdb.nl.

 

Dit online webinar werd verzorgd door:

Koen (K.) Roordink.

Advocaat: Bouw

Jarl (J.) van Sonsbeek.

Advocaat Bouw

Reinier (R.J.W.) Pijls.

Salary partner Financiering en zekerheden, Faillissementen en herstructurering

 • Dit webinar is voorbij.
 • Dit onderwerp is ook in house en op maat mogelijk.

Stel uw vraag aan Mathilda Ariëns.

Mathilda (M.J.) Ariëns.

Dit webinar is voorbij.

Mogelijk is de automatische bevestiging van uw aanmelding terechtgekomen in de SPAM-filter van uw e-mailprogramma of de map met ongewenste berichten. Wij raden aan om deze instellingen te controleren en ons toe te voegen aan de lijst met vertrouwde afzenders.

Enkele dagen voor aanvang ontvangt u per e-mail een link naar het live webinar. Uiteraard heeft u de mogelijkheid om tijdens het webinar via de chat vragen te stellen. Uw vragen kunt u ook vooraf indienen via: academy@pvdb.nl.

Wilt u dit webinar in house of op maat? Neem dan contact met ons op.

t. 024-3810806

e. academy@pvdb.nl

Meer weten over juridische onderwerpen die nu in uw vakgebied spelen?

Ontdek hoe u snel uw actuele juridische expertise naar een hoger level brengt. Direct toepasbaar in de praktijk, zodat u zaken sneller en efficiënter afhandelt.

Deel deze pagina: