Poelmann van den Broek
Academy

Bestuurdersaansprakelijkheid in de bouw: kansen en risico’s.

Het zijn van bestuurder van een bouwbedrijf is niet zonder risico’s. Dat geldt helemaal als gewerkt wordt via een VOF of eenmanszaak, maar ook als gewerkt wordt met een BV of NV. Wilt u weten welke risico’s u als bestuurder loopt en hoe u die kunt beperken? Wilt u weten welke kansen er voor u als schuldeiser zijn en hoe u die kunt benutten? Volg dan ons webinar Bestuurdersaansprakelijkheid in de Bouw!

Wat kunt u verwachten?

Bestuurdersaansprakelijkheid kent een hoge wettelijke drempel, maar uit de rechtspraak blijkt dat bestuurdersaansprakelijkheid, ook in de bouw, veelvuldig komt vast te staan. In het webinar zal advocaat en curator Reinier Pijls de risico’s en kansen ten aanzien van bestuurdersaansprakelijkheid voor u uiteenzetten aan de hand van concrete voorbeelden uit de (bouw)praktijk. Hij zal hierbij ingaan op de privé risico’s die een bestuurder loopt jegens een curator, contractuele wederpartijen, zijn eigen (bouw)bedrijf en de fiscus en aan welke verplichtingen en taken u moet voldoen om dit risico te beperken/voorkomen.  Denk bijvoorbeeld aan hoe om te gaan met betalingen en het aangaan van verplichtingen indien het bedrijf in zwaar weer komt te verkeren, Of aan welke (wettelijke) verplichtingen u sowieso moet voldoen om aansprakelijkheid te voorkomen in uw bedrijf onverhoopt failliet zou gaan.

Ook zal Reinier ingaan op de kansen van bestuurdersaansprakelijkheid om een vastgelopen project glad te trekken, schade te verhalen of op het oog oninbare vorderingen te innen. Binnen een uur komt u te weten waar u in de praktijk op moet letten. Reinier zal aan het einde ook enkele concrete tips geven, zowel ten aanzien van het benutten van kansen als het voorkomen van risico’s. Uiteraard krijgt u ook de gelegenheid om vragen te stellen.

Doelgroep

Bestuurders/directie, eigenaren en juristen werkzaam binnen de bouw- en vastgoedsector zoals projectontwikkelaars, aannemers en vastgoedeigenaren. Het niveau van dit webinar is basis.

Dit webinar wordt verzorgd door:

Reinier (R.J.W.) Pijls.

Advocaat: Ondernemen

  • Digitaal via Zoom
  • 29 juni 2021
  • Van 10.00 tot ongeveer 11.00 uur
  • Gratis
  • Niveau: Basis

Stel uw vraag aan Christine.

Christine (C.) Winkels.

Ik schrijf me in.

U kunt zich kosteloos inschrijven voor deze bijeenkomsten via het inschrijfformulier. Om mensen niet onnodig teleur te stellen vragen wij u om zich tijdig af te melden via academy@pvdb.nl als u onverhoopt niet kunt komen.

Voor algemene informatie raadpleeg de cursusvoorwaarden van de PvdB Academy.

  • Hidden

Meer weten over juridische onderwerpen die nu in uw vakgebied spelen?

Ontdek hoe u snel uw actuele juridische expertise naar een hoger level brengt. Direct toepasbaar in de praktijk, zodat u zaken sneller en efficiënter afhandelt.