De arbeidsrelatie tussen werknemer & werkgever

Seminar Arbeidsrecht 2022

De arbeidsrelatie tussen werknemer & werkgever.

De relatie tussen werkgever en werknemer lijkt steeds gecompliceerder te worden. Thema’s als het aantrekken en behouden van nieuw personeel, grensoverschrijdende gedrag, veiligheid op de werkvloer en aansprakelijkheid van werkgevers zijn hot topic.

De arbeidsrelatie op scherp

Hoe gaat u als leidinggevende en HR met deze thema’s om? Op welke juridische aspecten moet u letten? Zijn uw arbeidsvoorwaarden aantrekkelijk genoeg voor nieuw personeel? Hoe kunt u uw personeel veilig laten werken? Hoever reikt uw zorgplicht richting uw werknemers? Moet u een vertrouwenspersoon aanstellen?

Praktische oplossingen

Antwoord op deze en andere vragen zullen wij vanuit een juridisch én praktisch perspectief met u onderzoeken.

Het programma

We ontvangen u graag op donderdag 6 oktober. Het programma is als volgt:

 • 14.30 uur – Ontvangst in ons nieuwe kantoorpand
 • 15.00 uur – Introductie
 • 15.30 uur – Ronde 1. Keuze uit sessie 1: ‘Arbeidsrelatie aangaan in 2022’ of
  sessie 2: ‘De inclusieve arbeidsrelatie’
 • 16.00 uur – Pauze
 • 16.15 uur – Ronde 2. Keuze uit sessie 3: ‘De flexibele arbeidsrelatie’ of
  sessie 4: ‘De veilige arbeidsrelatie’
 • 16.45 uur – Afsluitende borrel

Toelichting sessies.

Sessie 1 – ‘Arbeidsrelatie aangaan in 2022’

In deze sessie gaan Annemarie van Woudenberg en Sander Poelman dieper in op hoe u als werkgever personeel aan kan trekken op deze krappe arbeidsmarkt. Verder wordt besproken wat er bij het screenen van werknemers komt kijken. Hoe zit dat privacyrechtelijk? Tot slot behandelen zij het nieuwe Wetsvoorstel toezicht gelijke kansen bij werving en selectie.

of

Sessie 2 – ‘De inclusieve arbeidsrelatie’

Pauline Demacker en Bas Blaauwhof bespreken met u de beloning van uw mannelijke en vrouwelijke personeel. Wanneer is die gelijk? Daarnaast komt het thema #metoo in de werksfeer aan bod. Verder wordt u geïnformeerd over (ouderschaps)verlof en behandelen zij het nieuwe Wetsvoorstel toezicht gelijke kansen bij werving en selectie.

__________________

Sessie 3 – ‘De flexibele arbeidsrelatie’

Na de pauze nemen Lonneke Nouwen en Ruud Olde u mee in de nieuwe Richtlijn transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden. Verder komen de kwalificatievraagstukken bij de flexibele arbeidsrelaties (zzp’ers) aan bod (denk aan Deliveroo). Tot slot behandelen zij de stand van zaken omtrent oproepovereenkomsten.

of

Sessie 4 – ‘De veilige arbeidsrelatie’ 

In deze sessie wordt werkgeversaansprakelijkheid met u besproken. Pauline Demacker en Annemarie van Woudenberg nemen u mee in de wereld van klokkenluiders waarvan de wettelijke basis sinds kort is veranderd door de komst van de nieuwe Wet bescherming klokkenluiders. Daarnaast praten zij u bij over de verplichte vertrouwenspersoon. Tot slot komt het monitoren van werknemers en de bijbehorende privacyrechten aan bod.

Locatie

Het seminar zal plaatsvinden in ons nieuwe kantoor aan de Wijchenseweg 10 in Nijmegen.

 • Op donderdag 6 oktober
 • Ontvangst vanaf 14.30 uur
 • Aanvang om 15.00 uur en een afsluitende borrel vanaf 16.45 uur
 • Wijchenseweg 10, Nijmegen
 • Deelname is kosteloos

Stel uw vraag aan Mathilda Ariëns.

Mathilda (M.J.) Ariëns.

Ik schrijf me in.

Via het formulier kunt u zich aanmelden. Als u onverhoopt niet aanwezig kunt zijn, dan zou het fijn zijn als u zich tijdig afmeldt.

Voor algemene informatie raadpleeg de cursusvoorwaarden van de PvdB Academy.

Hoe kan ik mij inschrijven voor een bijeenkomst?
Vul het digitale inschrijfformulier in en klik daarna op ‘Aanmelden’. Nadat uw betaling is verwerkt, is uw inschrijving compleet.

Hoe weet ik of de inschrijving is gelukt?
Kort nadat u uw inschrijfformulier heeft verzonden, krijgt u een e-mail. Hierin wordt de ontvangst van uw inschrijving bevestigd. Check voor de volledigheid uw SPAM-filter.

Hoe kan ik nagaan of ik sta ingeschreven voor een bijeenkomst?
Weet u niet zeker of u ingeschreven bent voor een bijeenkomst? Stuur dan een e-mail met uw vraag naar academy@pvdb.nl. Wij reageren zo snel mogelijk.

Hoe kan ik zien of er nog plaats is bij een bijeenkomst?
Als u zich nog kunt inschrijven via het inschrijfformulier, dan zijn er nog plaatsen. Zodra een bijeenkomst volgeboekt is, dan wordt dit vermeld en is de inschrijving geblokkeerd. Indien het mogelijk is u op een wachtlijst te laten plaatsen, staat dit ook vermeld.

Kan ik mijn inschrijving annuleren?
Kunt u onverhoopt niet deelnemen, dan kunt u annuleren door een e-mail te sturen naar academy@pvdb.nl.

Ik heb mij ingeschreven, maar ben verhinderd. Kan een collega mij vervangen?
Ja, dat kan. U kunt uw inschrijving overdragen aan een collega. Stuur hiervoor een e-mail naar academy@pvdb.nl. Vermeld in uw bericht de naam en datum van de bijeenkomst, uw gegevens (naam, functie, bedrijf en plaats) en de gegevens van uw vervanger.

Meer weten over juridische onderwerpen die nu in uw vakgebied spelen?

Ontdek hoe u snel uw actuele juridische expertise naar een hoger level brengt. Direct toepasbaar in de praktijk, zodat u zaken sneller en efficiënter afhandelt.

Deel deze pagina: