Arbeid
Zzp'ers

Werken met zzp’ers?
Ons juridisch advies biedt u de juiste flexibiliteit én zekerheid.

Een of meerdere zzp’er(s) inhuren kan een uitkomst zijn als er tijdelijk behoefte is aan extra handen of expertise. Met het juiste juridisch advies voorkomt u dat onbedoeld sprake is van loondienst. De Wet DBA, die handvaten moet geven over een arbeidsrelatie, wordt sinds 2016 niet gehandhaafd. Het verschil tussen een zelfstandige en een werknemer is dus niet altijd makkelijk te bepalen. De (financiële) gevolgen kunnen echter groot zijn. Ben ik als opdrachtgever wel of niet inhoudingsplichtig? Valt een buitenlandse zzp’er onder de Wet arbeid vreemdelingen? En hoe gaat de fiscus straks oordelen over mijn situatie?

Zzp-overeenkomsten die passen bij uw strategie.

Omdat we al vele jaren uiteenlopende bedrijven adviseren, kennen we elk ondernemersconcept, inclusief best practices. Als u ons vertelt welke kant u op wilt met uw bedrijf, denken wij met u mee en adviseren wij u. Bijvoorbeeld hoe u met zzp’ers de juiste overeenkomst sluit.

Uw doel is ons doel: een gezonde en toekomstbestendige onderneming

Ook bij het controleren van uw bestaande zzp-overeenkomsten helpen wij u graag. Het arbeidsrecht is altijd in beweging en dat zorgt soms voor nieuwe eisen of mogelijkheden. Wij zorgen dat uw arbeidsovereenkomsten bestendig zijn en dat u niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

Wij helpen u o.a. bij
  • Overeenkomsten van opdracht opstellen
  • Bestaande overeenkomsten van opdracht controleren
  • Inhuur (buitenlandse) zzp’er
  • Bepalen arbeidsrelatie

Vooraf maken we glashelder hoe we samenwerken en wat de kosten zijn.

Snel duidelijkheid.

Wilt u juridisch advies, laat het ons weten. U wordt dezelfde (werk)dag teruggebeld door een van onze advocaten die in zzp-overeenkomsten is gespecialiseerd. Met onze kennis en ervaring in uw branche hebben we uw situatie snel in beeld. Zo krijgt u in dit eerste gesprek direct helderheid over de juridische kansen en uitdagingen. Samen bespreekt u wat mogelijkheden zijn en wat de advocaat hierbij voor u kan doen. Zo weet u vooraf precies waar u aan toe bent.

Extra ondersteuning

Naast onze standaard werkzaamheden, biedt Poelmann van den Broek u de mogelijkheid om inhouse juridische ondersteuning te krijgen. Heeft u bijvoorbeeld last van tijdelijke onderbezetting op uw HR afdeling? Heeft u in het kader van een juridisch project tijdelijk extra arbeidskrachten nodig? Of wilt u bijvoorbeeld uw arbeidsovereenkomsten laten controleren? Wij kunnen bij u een specialist arbeidsrecht plaatsen om u te helpen en te begeleiden in dergelijke situaties. Of het nou gaat om een dag(deel) of een langere periode: wij verzorgen een aanbod op maat. En dat voor een vaste prijs. Wel zo duidelijk. Meer weten? Neem vooral contact ons op!

Reorganiseren: een goede voorbereiding is het halve werk

Klant aan het woord.

Neem contact op.

Wilt u weten hoe u zzp-overeenkomsten sluit die passen bij uw strategie? Of wilt u bestaande zzp-overeenkomsten laten controleren? Neem gerust contact op en laat u persoonlijk informeren.

Onze advocaten staan voor u klaar.

Actualiteiten binnen het arbeidsrecht

Nieuwe cao’s zijn veelvuldig in het nieuws. Tijdens de onderhandelingen wordt hoog ingezet: lonen worden in sommige gevallen zelfs volledig gecorrigeerd naar de hoge inflatie. Moet uw organisatie ook een cao toepassen? Of past uw organisatie vrijwillig een cao toe? En mag u eigenlijk afwijken van een cao? Tijdens deze actualiteitenlunch zullen wij deze onderwerpen en meer behandelen, zodat uw basiskennis over cao’s weer up to date is.

  • Kantoor Poelmann van den Broek
  • Donderdag 21 september
  • Van 12.30 tot 14.00 uur
  • Kennisbijeenkomst
  • Niveau: Basis

Actualiteiten.

Ga voor alle actualiteiten en meer kennis naar de kennisbank »