Kennis

Arbeidsrechtelijke gevolgen Coronavirus

  1415x      < 1 min      16 March 2020

Update 18-3:

De regeling Werktijdverkorting (wtv) is stopgezet als ‘coronamaatregel’. In plaats daarvan komt de tijdelijke maatregel Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). De komende dagen, als de contouren van de regeling meer duidelijk worden, zullen wij u nader informeren.
Volg ons op
LinkedIn of ga naar pvdb.nl/corona om op de hoogte te blijven.


Inmiddels gaat er ook in Nederland geen moment meer voorbij zonder dat gesproken wordt over het coronavirus. De uitbraak van dit virus heeft een grote impact op de volksgezondheid en de economie. Het coronavirus brengt daarnaast diverse arbeidsrechtelijke gevolgen met zich, waarover we u middels onze factsheet op hoofdlijnen informeren.

Het gaat daarbij om uw zorgplicht als werkgever, de vraag of u werktijdverkorting kunt aanvragen voor uw werknemers en in welke situaties u verplicht bent het loon van de werknemer door te betalen.

Klik hier om de factsheet te downloaden.

Uiteraard blijven wij u informeren over de arbeidsrechtelijke en ondernemingsrechtelijke consequenties rondom het coronavirus.
Volg ons op LinkedIn of ga naar pvdb.nl/corona om op de hoogte te blijven.

Bij vragen staan we uiteraard voor u klaar.

Met vriendelijke groet,
Lonneke Nouwen en Antoinette Niebeek

Op de hoogte blijven van juridische gevolgen van het coronavirus?


Lees ook


Stuur Lonneke uw reactie of vraag:


  • Uw reactie wordt niet online geplaatst. U kunt erop vertrouwen dat wij uw persoonlijke gegevens verwerken volgens onze privacy policy.

Als professional blijft u met onze nieuwsbrief altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.