Nieuws

De stage van Nick van den Waardenburg: uitstel is geen afstel

  90x      3 min      21 oktober 2021

De afgelopen twee maanden heeft Nick met veel plezier een studentstage gelopen bij Poelmann van den Broek Advocaten. In eerste instantie zou hij in maart van dit jaar starten, maar toen werd de stage helaas geannuleerd vanwege een voor iedereen bekende reden. “Ik had het geluk dat ik redelijk snel na mijn afstuderen alsnog de stage kon inhalen, als eerste stagiair in het gloednieuwe pand aan de Wijchenseweg.”

Kennismaking tijdens de Juridische Bedrijvendag

Op de Juridische Bedrijvendag eind 2018 heeft Nick voor het eerst kennisgemaakt met Poelmann van den Broek. “Wat mij na afloop van die dag sterk was bijgebleven is de vriendelijkheid en het informele contact. Daarnaast sprak het mij aan dat dit kantoor zich met name op ondernemers richt. Genoeg redenen om een sollicitatiebrief te schrijven en het kantoor beter te leren kennen”.

In het diepe gegooid

“Op mijn eerste dag werd ik enthousiast ontvangen en direct – op een positieve manier – in het diepe gegooid. De slogan van het kantoor “Deftige juristen met dure praatjes? Niet bij Poelmann van den Broek” bleek in de praktijk te kloppen. Ik werd positief verrast door de open sfeer op kantoor en het contact tussen de medewerkers onderling, van stagiair tot partner. Iedereen is altijd wel in voor een praatje, wat maakt dat je je gedurende de stage echt onderdeel voelt van het kantoor en ook de ruimte krijgt om vragen te stellen. Ook vond ik het mooi om te zien hoe verschillende teams, met elk hun eigen expertise, intensief kunnen samenwerken om op die wijze de klant te kunnen voorzien van een optimaal advies. Wat mij daarnaast opviel is hoe kort en bondig de advocaten hun boodschap kunnen overbrengen aan de klant. Het werken met ondernemers vergt een speciale aanpak en dat was duidelijk zichtbaar. Zo min mogelijk wollig taalgebruik en juridisch vakjargon, maar duidelijke en scherpe adviezen waar een ondernemer direct mee uit de voeten kan.”

Hoogtepunt: het bijwonen van een zitting

De werkzaamheden van Nick bestonden met name uit het verrichten van literatuur- en jurisprudentieonderzoek. Het gaf hem echt een kick om te zien dat zijn analyse ook daadwerkelijk door de advocaten gebruikt wordt in hun adviezen en processtukken. “Daardoor ben je echt betrokken bij een dossier en kan je van toegevoegde waarde zijn. Ik heb daarnaast ontzettend veel geleerd van het contact met de klanten en het bijwonen van besprekingen. Het hoogtepunt van mijn stage was toch wel dat ik mee mocht naar een zitting bij de rechtbank in Arnhem.”

Naast werk was er uiteraard ook ruimte voor ontspanning. Vanwege de versoepelingen was het weer volop mogelijk om deel te nemen aan sociale activiteiten, zoals de vrijdagmiddagborrel en een clinic golfen bij Golfclub De Berendonck. Kortom, een enorm leuke en leerzame tijd die voorbij gevlogen is.

In de toekomst aan de slag als advocaat

Zijn voornaamste doel van de stage was om een algemeen beeld te krijgen van de advocatuur en te ervaren of de werkzaamheden van een advocaat bij hem passen. Ook hoopte hij voor zichzelf helder te krijgen binnen welke tak van het ondernemingsrecht hij zich in de toekomst wil gaan specialiseren. De Master Ondernemingsrecht die Nick heeft gevolgd aan de Radboud Universiteit is vrij breed georiënteerd, dus een stage is bij uitstek de ideale mogelijkheid om daar meer inzicht in te krijgen.

“Ergens wist ik altijd al dat ik de advocatuur in wilde, maar deze stage heeft dat nog eens dubbel en dwars bevestigd. Doordat je als stagiair overal bij betrokken wordt, heb ik een goed beeld kunnen vormen over de werkzaamheden van een advocaat. In mijn ogen een prachtig beroep, waarin ik in de toekomst hopelijk met veel passie werkzaam ben.”

Wij zijn altijd op zoek naar gemotiveerde student-stagiairs

Ben jij een gedreven rechtenstudent en zit je minimaal in het derde jaar? Kom dan bij ons stage lopen en maak kennis met de diverse servicegebieden van ons kantoor. Voor meer informatie klik hier.


Lees ook


Stuur Ciaran uw reactie of vraag:


  • Uw reactie wordt niet online geplaatst. U kunt erop vertrouwen dat wij uw persoonlijke gegevens verwerken volgens onze privacy policy.

Als professional blijft u met onze nieuwsbrief altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.