Nieuws

Drie pittige vragen aan Arjan Loo

  723x      2 min      6 september 2017

Hoe zakelijk we ook kunnen zijn als advocaten, we blijven allemaal mensen. We hebben onze eigen meningen en hobby’s. Die delen we graag met u, omdat we zo het persoonlijke karakter van onze werkwijze nog beter kunnen benadrukken. Dankzij drie pittige vragen leert u nu Arjan Loo (advocaat omgeving en overheid) wat beter kennen.

Vind je soms wel eens dat een overheid gelijk heeft in plaats van je cliënt?

“Absoluut. Ja, dat komt regelmatig voor. Vooral als het gaat om leegstaande, braakliggende stukken land. Maar dan is het meestal wel zo dat de overheid en mijn cliënt op één lijn zitten. Het is dan dus niet zo dat ik tegen mijn cliënt in ga. Projectontwikkelaars hebben de overheid nu eenmaal nodig, of het nu gaat om contracten of vergunningen. Dat traject begeleiden wij namens onze cliënten, maar het komt ook voor dat we samen optrekken met een overheid. Zeker in gevallen waar alle partijen ervan overtuigd zijn dat er een mooi project ontwikkeld kan worden. Gemeentes zijn er blij mee als daar iets moois uit ontstaat. Wel is het zo dat overheden vaak afremmen als projectontwikkelaars van alles willen wat in de praktijk niet allemaal kan. Zo houd je elkaar scherp.”

Ben je tijdens de reizen die je in je vrije tijd maakt wel eens met juridische vraagstukken in aanraking gekomen?

“Het reizen staat nu even op een laag pitje, want het afgelopen jaar ben ik vader geworden. Maar eigenlijk ben ik nooit juridische vraagstukken tegengekomen op reis in al die jaren. Hooguit wanneer je urenlang vertraging hebt en moet wachten tot je eindelijk het vliegtuig in kunt. Daar hoort een juridisch vraagstuk bij, want in principe heb je dan recht op een schadevergoeding. Daar heb ik in de praktijk nooit iets mee gedaan, want zulke juridische zaken kunnen je vakantie ook flink verpesten. Liever zorg ik in plaats daarvan dat ik de frustratie zo snel mogelijk kwijt ben en dat ik verder kan met mijn vakantie. Ik vind ook dat je als advocaat juist in je vakantie even niet met juridische vraagstukken bezig moet zijn. Werk en privé moet je goed gescheiden houden, zeker op vakantie.”

Als je zou emigreren naar een ander land, waar zou je dan gaan wonen?

“Dat zou dan Curaçao worden. Vooral omdat ik al dat gehaast in Nederland graag minder zie worden. Tegelijkertijd vind ik dat de manier van leven en hoe de mensen in elkaar zitten op Curaçao heel veel overlap heeft met Nederland. En natuurlijk spreken we dezelfde taal. Eigenlijk heb je volgens mij daar het beste van beide werelden te pakken. Daarom heb ik geen twijfel om deze vraag te beantwoorden. Op werkgebied voel ik me er ook vast wel thuis. Door de lange gezamenlijke geschiedenis van Nederland en Curaçao zijn de wetten en regels behoorlijk vergelijkbaar met elkaar. Helemaal gelijk is het natuurlijk nooit, maar dat zie je binnen Nederland al op provincie- of gemeenteniveau.”


Lees ook


Stuur Arjan uw reactie of vraag:


  • Uw reactie wordt niet online geplaatst. U kunt erop vertrouwen dat wij uw persoonlijke gegevens verwerken volgens onze privacy policy.

Als professional blijft u met onze nieuwsbrief altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.