Nieuws

Drie pittige vragen aan Pauline Demacker

  841x      2 min      6 September 2018

Hoe zakelijk we ook kunnen zijn als advocaten, we blijven allemaal mensen. We hebben onze eigen meningen en hobby’s. Die delen we graag met u, omdat we zo het persoonlijke karakter van onze werkwijze nog beter kunnen benadrukken. Dankzij drie pittige vragen leert u nu Pauline Demacker, Salary Partner en advocaat Arbeid & Onderwijs, wat beter kennen.

Wat vind je eigenlijk van het juridisch onderwijs?

“Hartstikke goed! De manier waarop de rechtenstudie is vormgegeven, is afhankelijk van de stad waarin je studeert. Maar ik merk dat de studenten die hier stagelopen allemaal een degelijke studie achter de rug hebben. Wanneer je hier komt werken als advocaat, krijg je eerst nog een beroepsopleiding om van jurist ook echt advocaat te worden. Deze opleiding is de laatste jaren flink geïntensiveerd, dus ook dat is een gedegen opleiding. Pas in de praktijk word je verder gevormd als advocaat. Door het te doen leer je het vak.”

Gevoelens zijn niet handig in een zaak. Maar je bent een mens, dus je hebt ze. Hoe ga je daarmee om?

“Ik kan goed afstand nemen, maar ik vind dat gevoelens in een zaak soms juist goed zijn. Je moet je natuurlijk niet te veel laten meeslepen, maar betrokkenheid bij een zaak kan een voordeel zijn. Als ik zelf een advocaat inschakel, zou ik ook willen dat die enigszins met mij mee voelt. Want daardoor doet hij of zij net een stapje extra. Maar het moet niet doorslaan in de richting dat je een zaak mee naar huis neemt en er wakker van ligt. Hoewel dat natuurlijk wel eens gebeurt. Op zich kan ik ratio en emotie goed scheiden, maar in sommige zaken doe ik dat expres niet.”

Welke advocaat bewonder je het meest?

“Ik weet niet of ik daar antwoord op kan geven, want ik heb geen groot voorbeeld. Het zijn kleine dingen die ik waardeer in advocaten en waar ik van leer. Toen ik hier ruim 11 jaar geleden op kantoor kwam, heb ik twee heel verschillende begeleiders gehad. De ene werd wel een olifant in de porseleinkast genoemd en de andere was heel precies en perfectionistisch. De ene gooide me in het diepe en de tweede nam me aan de hand. Die combinatie heeft ervoor gezorgd dat ik nu de advocaat ben geworden die ik ben en dat waardeer ik. Maar iemand letterlijk kopiëren is niet mijn stijl.”


Lees ook


Stuur Pauline uw reactie of vraag:


  • Uw reactie wordt niet online geplaatst. U kunt erop vertrouwen dat wij uw persoonlijke gegevens verwerken volgens onze privacy policy.

Als professional blijft u met onze nieuwsbrief altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.