Nieuws

Een kijkje in de advocatuur: Kimo’s stage bij Poelmann van den Broek

  117x      2 min      17 March 2023

Als student Ondernemingsrecht aan de Radboud Universiteit kreeg Kimo van Dijck de kans om acht weken stage te lopen bij het team Vennootschap & Onderneming van Poelmann van den Broek advocaten. Hij was al langer geïnteresseerd in een stage bij een advocatenkantoor. Toen hij hoorde dat Poelmann van den Broek een stage van acht weken aanbood, greep hij die kans met beide handen aan.

De stage onder begeleiding van Layla Verhagen en Bram Goudkamp heeft Kimo een unieke kans geboden om te ervaren hoe het is om te werken als advocaat en te leren van echte casussen.

Geen deftige juristen…

Tijdens zijn stageperiode voelde Kimo zich welkom en op zijn gemak en waardeerde de manier waarop collega’s met elkaar omgingen. “Wat mij meteen opviel binnen het kantoor was de informele en gezellige sfeer. Natuurlijk heerst er een zekere hiërarchie in de advocatuur, maar bij Poelmann van den Broek wordt daar anders mee omgegaan. Geen u, geen verplicht pak en niemand die ‘beter’ is dan jij. Dit past goed bij mij en zorgt voor een prettige werksfeer.”

Inhoudelijke en persoonlijke begeleiding

Over de begeleiding was Kimo zeer te spreken. “Ik werd niet alleen begeleid in de werkzaamheden, maar juist vooral op persoonlijk vlak. Het hele team maakt een praatje en vraagt regelmatig hoe de stage bevalt en of er nog dingen zijn waar ik behoefte aan heb. Er werd veel aandacht geschonken aan mijn wensen. Daarnaast was iedereen ook geïnteresseerd in mijn sociale leven en wat ik buiten mijn stage om nog deed.”

“Verder werd ik ondanks de drukte echt betrokken bij een zaak. Iedereen nam de tijd om een casus kort samen te vatten zodat ik wist waar diegene mee bezig was en waar ik mee kon helpen.”

Een brug tussen theorie en praktijk

Kimo heeft veel geleerd tijdens zijn stage, maar het belangrijkste leermoment was het verschil tussen de theorie en de praktijk. “Tijdens de studie blijft het allemaal erg theoretisch en hier heb ik pas echt gezien hoe bijvoorbeeld een aandelenoverdracht in zijn werk gaat. In een boek lees je er snel overheen, maar voordat er een aandelenoverdracht plaatsvindt, wordt er flink onderhandeld.” Door deze stage heeft Kimo pas echt kunnen ervaren hoe het werken aan een zaak in de praktijk verloopt.

Eyeopener

Voor Kimo was het een eyeopener om te zien hoe breed het vak van een advocaat is en dat het niet alleen gaat om het toepassen van de wet, maar ook om het begeleiden van een overname en onderhandelingen. “Het vak is ook echt aanpoten af en toe. Je hebt er natuurlijk rustigere dagen bij zitten, maar wanneer het puntje bij paaltje komt, is het nodig om avonden door te werken of om de rustige zondagochtend op te offeren. Het klinkt wellicht gek, maar dat spreekt mij aan.”

“Al met al was mijn stage bij Poelmann van den Broek een fantastische ervaring en is voor mij bevestigd dat ik na mijn studie in de advocatuur wil gaan werken.”

Ben jij student en door dit verhaal enthousiast geworden om kennis te maken met Poelmann van den Broek? Solliciteer via dit stageformulier en wie weet loop jij binnenkort net als Kimo acht weken stage bij ons kantoor!


Lees ook


Stuur Layla uw reactie of vraag:


  • Uw reactie wordt niet online geplaatst. U kunt erop vertrouwen dat wij uw persoonlijke gegevens verwerken volgens onze privacy policy.

Als professional blijft u met onze nieuwsbrief altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.