Commerciële contracten
Distributie, agentuur en franchise

Distributie, agentuur of franchise?
Wij zijn gespecialiseerd om uw belangen te beschermen.

Distributie, agentuur en franchise zijn vormen van samenwerkingen met elk een verschillende dynamiek en verhouding tussen contractspartijen. Welke vorm past bij uw plannen? Wat regelt bijvoorbeeld de nieuwe Wet franchise? Met juridisch advies vooraf kunt u een weloverwogen keuze maken. En ook daarna helpen wij u om uw business optimaal te laten groeien. Hoe beschermt u als distributeur bijvoorbeeld uw marges bij een prijsverhoging? Mag u een tweede agent aanstellen in een zelfde regio? Houdt de franchisegever zich wel aan z’n informatieverplichting? En mag u producten buiten het concept van de franchisegever verkopen?

Onze advocaten weten welke risico’s kunnen spelen.

Als gespecialiseerde advocaten voor ondernemers staan wij naast en achter u. We kennen uw onderneming tot in detail en begrijpen waar u heen wilt. Zo adviseren we u praktisch bij actuele vraagstukken en kijken we meerdere zetten vooruit om ook toekomstige uitdagingen te tackelen.

Bij onenigheid streven we naar een constructieve oplossing

Bij tegenstrijdige belangen en discussie over afspraken houden we net als u oog op de bal. Daarom gaan we bij voorkeur voor een elegant akkoord, zodat de relatie constructief blijft. Is procederen de enige optie, dan weten we uit ervaring welke tactiek leidt naar winst.

Hierbij helpen wij u:
  • Overeenkomsten opstellen of beëindigen van overeenkomsten
  • Concurrentiebeding
  • Afspraken over exclusiviteit
  • Wijzigingen in lopende overeenkomsten
  • Bescherming intellectueel eigendom
  • Merkinbreuk
  • Goodwillvergoedingen

Vooraf maken we glashelder hoe we samenwerken en wat de kosten zijn.

Snel duidelijkheid.

Wilt u juridisch advies, laat het ons weten. U wordt meestal dezelfde (werk)dag teruggebeld door een van onze advocaten die in distributie, agentuur en franchise is gespecialiseerd. Met onze kennis en ervaring in uw branche hebben we uw situatie snel in beeld. Zo krijgt u in dit eerste gesprek direct helderheid over de juridische kansen en uitdagingen. Samen bespreekt u wat mogelijke vervolgstappen kunnen zijn en wat de advocaat hierbij voor u kan doen. Zo weet u vooraf precies waar u aan toe bent.

Neem contact op.

Wilt u bij een distributie-, agentuur- of franchiseovereenkomst zeker weten dat uw belangen optimaal zijn beschermd?
Neem gerust contact op en laat u persoonlijk informeren over de mogelijkheden.

Onze advocaten staan voor u klaar.