Nieuws

Najib en Jonathan liepen 8 weken stage bij Poelmann van den Broek

  1254x      2 min      9 November 2017

De afgelopen periode hebben we Najib Muslem en Jonathan Scholte als stagekracht mogen inzetten op ons kantoor. Jonathan was op 26 oktober voor het laatst hier en morgen heeft Najib zijn laatste stagedag. In de 8 weken van hun stage hebben de studenten aan de Radboud Universiteit in Nijmegen veel geleerd, zo geven zij aan.

In het diepe gegooid

Najib liep mee bij het team Bouw, dat hij leerde kennen tijdens de masterclass die Poelmann van den Broek gaf tijdens zijn master Burgerlijk Recht. Met name de praktijkervaring die hij opdeed bij ons kantoor sprak hem aan: “Zittingen, cliëntbesprekingen en jurisprudentieoverleg bijwonen, maar ook concepten en memo’s schrijven. Dat is echt het werk van een advocaat waarover ik veel heb geleerd de afgelopen tijd. Je wordt overal bij betrokken en op een positieve manier in het diepe gegooid.”

Goede sfeer

Vooraf had Jonathan, die bij het team Ondernemen stage liep, al wel een beeld van Poelmann van den Broek: “Een middelgroot kantoor waarbij hard werken en een goede sfeer op de werkvloer hoog in het vaandel staan. Dat bleek wel ongeveer te kloppen. Mijn werkzaamheden bestonden voornamelijk uit het doen van onderzoek om een bepaalde kant van een zaak te belichten. Af en toe mocht ik ook brieven opstellen voor de cliënt of een getuigenverhoor voorbereiden en dat vond ik heel gaaf om te doen.”

Betrokken bij allerlei activiteiten

Activiteiten met de advocaatstagiairs zijn Najib ook zeker bijgebleven: “De Jonge Balie is erg actief binnen kantoor en daarnaast heb ik een interessant seminar bijgewoond. Verder word je als stagiair betrokken bij de activiteiten buiten kantoortijden. Dat vond ik erg prettig.” Jonathan vult aan: “Je krijgt ook op dat gebied een kijkje in de keuken, bijvoorbeeld door kantoorborrels en activiteiten van de Jonge Balie, zoals Najib al aangeeft.”

De toekomst

Najib doet de masters Burgerlijk Recht en Strafrecht. Na zijn studie wil hij graag verder als advocaat op het gebied van Burgerlijk Recht. Jonathan is bezig met de afronding van zijn master Ondernemingsrecht en volgt daarnaast ook nog vakken van Burgerlijk Recht.


Lees ook


Stuur Valerie uw reactie of vraag:


  • Uw reactie wordt niet online geplaatst. U kunt erop vertrouwen dat wij uw persoonlijke gegevens verwerken volgens onze privacy policy.

Als professional blijft u met onze nieuwsbrief altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.