Omgeving en Projectontwikkeling
Energietransitie

Beïnvloedt de energietransitie uw bedrijfsresultaten?
Wij helpen u met duurzaam juridisch advies.

Of het nou gaat om een netaansluiting, de energielabelverplichting of (ver)huur van zonnepanelen… de energietransitie en het energierecht raakt elke ondernemer. Zo kan de realisatie van een netaansluiting langer duren dan gepland. En als de aansluiting is gerealiseerd, kan de transportcapaciteit onvoldoende zijn. Kortom, de overgang naar duurzame energie is in volle gang. Maar er zijn nog veel hobbels op de weg. Onze advocaten denken met u mee en kunnen de weg voor u gladstrijken. Wilt u weten of de energielabelverplichting geldt voor uw huursituatie? Gaat u participeren in een smart grid? Heeft u problemen met de netbeheerder? Gaat u een samenwerking aan voor een alternatieve oplossing?

Onze advocaten zijn gespecialiseerd in energietransitie.

Als kantoor hebben we veel klanten in de bouw, we lopen dus voorop in de juridische aspecten rondom energietransitie. Bovendien combineren we onze expertise op het gebied van omgevingsrecht, verbintenissenrecht, IT en bouwrecht. Onze specialistische kennis delen wij graag en daarom bieden wij ook regelmatig cursussen en webinars aan met betrekking tot het thema energietransitie.

We dwingen een tijdige nutsaansluiting af en helpen bij netcongestie

Door verschillende redenen – waaronder een gebrek aan technisch geschoold personeel – wordt een nutsaansluiting vaak (veel) later gerealiseerd dan gewenst (of verwacht). De Elektriciteitswet schrijft echter een termijn voor. Hiermee kunnen wij met succes een tijdige aansluiting afdwingen. Een ander probleem doet zich voor indien er – ondanks het bestaan van een aansluiting – geen transportcapaciteit is. Dat noemt men netcongestie. Afhankelijk van uw situatie is een beroep van de netbeheerder op netcongestie aan te vechten. En als die mogelijkheden er niet zijn, helpen wij u met alternatieve oplossingen en de juridische borging daarvan. Bijvoorbeeld met een ‘off-grid’ of MLOEA (meerdere energieleveranciers op één aansluiting) oplossing. Wij adviseren over de bijbehorende overeenkomsten tussen alle deelnemende partijen, de netbeheerders en IT-leveranciers.

Wij helpen u o.a. bij:
  • Netaansluitingen
  • Netcongestie
  • Energiebesparingsplicht
  • Energielabelverplichting
  • Aansprakelijkheid netbeheerder
  • Omgevingsrechtelijke inpassing energieoplossingen
  • Samenwerkingsovereenkomsten
  • Leveringsovereenkomsten
  • Ontwikkeling software/apps
Vooraf maken we glashelder hoe we samenwerken en wat de kosten zijn.

Snel duidelijkheid.

Wilt u juridisch advies, laat het ons weten. U wordt dezelfde (werk)dag teruggebeld door een van onze advocaten die in energietransitie is gespecialiseerd. Met onze kennis en ervaring in uw branche hebben we uw situatie snel in beeld. Zo krijgt u in dit eerste gesprek direct helderheid over de juridische kansen en uitdagingen. Samen bespreekt u wat mogelijke vervolgstappen kunnen zijn en wat de advocaat hierbij voor u kan doen. Zo weet u vooraf precies waar u aan toe bent.

Neem contact op.

Wilt u zeker weten dat uw belangen duurzaam en met veel energie worden behartigd als het gaat om energietransitie?
Neem gerust contact op en laat u persoonlijk informeren over de mogelijkheden.

Onze advocaten staan voor u klaar.