Omgeving en Projectontwikkeling
Overheidsaansprakelijkheid

Beslissingen van de overheid kunnen uw plannen beïnvloeden.
Onze advocaten verdedigen uw belangen.

Ook al is een besluit van de overheid rechtmatig, als u er last van heeft kunt u aanspraak maken op nadeelcompensatie of planschade. En komt de overheid contractuele afspraken niet na of heeft zij een onrechtmatig besluit genomen? Dan kunt u dat rechttrekken met een civiele procedure. U bent met het advies van onze advocaten zeker van de beste uitkomst voor uw belangen, ook met de naderende inwerkingtreding van de Omgevingswet. Ondervindt u vertragingsschade? Wilt u planschade verhalen op de gemeente? Hoe zorgt u ervoor dat de gemeente passend maatschappelijk risico hanteert bij uw bouwplannen?

Onze advocaten geven kort en helder advies.

We hebben jarenlange ervaring met vraagstukken rondom overheidsaansprakelijkheid bij uiteenlopende projecten en in verschillende branches. Als projectontwikkelaar hoeft u ons dus niets uit te leggen. Ook aan onze dienstverlening merkt u dat we uw taal spreken. U krijgt geen ellenlange juridische teksten, maar praktisch advies met een heldere onderbouwing.

Onze specialisten voorkomen negatieve gevolgen voor uw bouwplannen

Als de Omgevingswet in werking treedt, is niet meer de potentiële (maximaal-planologische) situatie maar de huidige (actuele) situatie richtinggevend. Dat kan gigantische gevolgen hebben voor uw bouwplannen. Wij kennen de wegen om negatieve gevolgen zoveel mogelijk uit te sluiten.

Wij helpen u o.a. bij:
  • Planschade-risicoanalyse
  • Indienen van een verzoek
  • Overheid aansprakelijk stellen
  • Secure opvoering van schadeposten
  • Advies gevolgen Omgevingswet

Vooraf maken we glashelder hoe we samenwerken en wat de kosten zijn.

Snel duidelijkheid.

Wilt u juridisch advies, laat het ons weten. U wordt meestal dezelfde (werk)dag teruggebeld door een van onze advocaten die in overheidsaansprakelijkheid is gespecialiseerd. Met onze kennis en ervaring in uw branche hebben we uw situatie snel in beeld. Zo krijgt u in dit eerste gesprek direct helderheid over de juridische kansen en uitdagingen. Samen bespreekt u wat mogelijke vervolgstappen kunnen zijn en wat de advocaat hierbij voor u kan doen. Zo weet u vooraf precies waar u aan toe bent.

Klant aan het woord.

Neem contact op.

Ondervindt u hinder door een beslissing van de overheid?
Neem gerust contact op en laat u persoonlijk informeren over de mogelijkheden.

Onze advocaten staan voor u klaar.

Wet Kwaliteitsborging: hoe gaat dat in zijn werk?

Het lijkt toch echt te gaan gebeuren: de Wet Kwaliteitsborging wordt per 1 januari aanstaande ingevoerd. Dit heeft verstrekkende gevolgen voor de bouw. Bouw- en woningtoezicht verdwijnt – in plaats daarvan komen (private) kwaliteitsborgers. Tijdens dit webinar schuift adviseur Wkb en kwaliteitsborger Kees Hootsen (Bouw & Borging Consulting) aan en vertelt hij hoe zijn werk eruitziet en komt te zien.

  • donderdag 28 september
  • van 10.00 tot 11.00 uur
  • Gratis
  • Online, via Teams