Oorlog in Oekraïne en de gevolgen voor de bouw.

Spijtig genoeg hebben Poetin en zijn regime besloten om een militaire invasie te starten tegen Oekraïne. Het gevolg: wereldwijde angst, vluchtelingenstromen en heftige beelden. Als reactie hierop hebben talloze landen en bedrijven boycotacties tegen Rusland ingesteld. Deze acties hebben grote gevolgen voor de wereldeconomie en dit heeft ook zijn weerslag op de bouwsector.

Wat kunt u verwachten?

De prijzen voor staal, brandstof en energie zijn historisch hoog en de onzekerheid over de levering van bouwmaterialen en de beschikbaarheid van arbeidskrachten neemt toe. In onze bouwpraktijk merken we dat aannemers, onderaannemers en leveranciers worstelen met de vraag hoe hiermee om te gaan. Zeker als er al prijzen en opleverdata zijn afgesproken voor lopende projecten is het niet altijd mogelijk om prijsstijgingen door te berekenen of termijnverlening te verkrijgen. Dit betekent dat marges worden opgesnoept en de voortgang van projecten mogelijk onder druk komt te staan.

Tijdens dit webinar praten wij u bij over deze actuele ontwikkelingen. U krijgt praktische tips aangereikt en antwoord op vragen zoals:

  • Moet u prijsstijgingen en gewijzigde levertijden van uw leverancier/fabrikant zomaar accepteren?
  • Is het mogelijk om prijsstijgingen door te berekenen aan uw opdrachtgever?
  • Wat regelen standaardvoorwaarden als UAV 2012, UAV-GC 2005, Woningborg en AVA 2013 over prijsstijgingen en termijnverlenging?
  • Wat kunt u inbouwen als u op het punt staat een nieuw contract af te sluiten met opdrachtgevers en leveranciers?

Vragen?

Uiteraard kunt u tijdens dit live webinar uw vragen via de chat stellen. Wilt u zeker weten dat uw vraag wordt behandeld? Of wilt u deze liever anoniem stellen? Stuur uw vraag vooraf in via academy@pvdb.nl.

 

Dit online webinar wordt verzorgd door:

Marloes (M.L.) Beeren.

Advocaat: Bouw

  • Het live webinar is voorbij. U kunt de opnames downloaden

Stel uw vraag aan Mathilda Ariëns.

Mathilda (M.J.) Ariëns.

Opnames bekijken.

Het webinar is inmiddels voorbij. Wilt u de opnames bekijken? Vul het formulier hiernaast in en binnen enkele minuten ontvangt u deze per e-mail.

Mogelijk is de automatische bevestiging van uw aanmelding terechtgekomen in de SPAM-filter van uw e-mailprogramma of de map met ongewenste berichten. Wij raden aan om deze instellingen te controleren en ons toe te voegen aan de lijst met vertrouwde afzenders.

Enkele dagen voor aanvang ontvangt u per e-mail een link naar het live webinar. Uiteraard heeft u de mogelijkheid om tijdens het webinar via de chat vragen te stellen. Uw vragen kunt u ook vooraf indienen via: academy@pvdb.nl.

Meer weten over juridische onderwerpen die nu in uw vakgebied spelen?

Ontdek hoe u snel uw actuele juridische expertise naar een hoger level brengt. Direct toepasbaar in de praktijk, zodat u zaken sneller en efficiënter afhandelt.

Deel deze pagina: