Tools

Check of u als bestuurder aansprakelijk bent bij een faillissement

  39x      < 1 min      9 January 2023

Ondernemen is kansen zien en risico’s nemen. Ondernemers mogen fouten maken en ondernemerskeuzes kunnen en mogen ook verkeerd uitpakken. Dat leidt niet altijd per definitie tot bestuurdersaansprakelijkheid.

De drempel ligt ook hoog, omdat het maatschappelijk en economisch wenselijk is dat ondernemers risico’s durven te nemen. Als er – achteraf gezien – juridisch te snel wordt geoordeeld dat er sprake is van bestuurdersaansprakelijkheid, zullen ondernemers minder kansen durven te pakken en zich te veel laten afschrikken door de risico’s. Dat kan een sterke negatieve impact hebben op de ondernemerszin en het ondernemersklimaat en dus op de economische groei.

Wilt u weten of u aansprakelijk bent als bestuurder bij een faillissement? Onze advocaten gespecialiseerd in faillissementen en herstructurering hebben een handige tool opgesteld waarmee u een indictie krijgt van uw aansprakelijkheid.

Bent u als bestuurder aansprakelijk bij een faillissement?

Heeft u nog vragen naar aanleiding van deze uitslag? Neem dan contact op met onze gespecialiseerde advocaten faillissementen en herstructurering. Zij helpen u graag verder.


Lees ook


Stuur uw reactie of vraag:


  • Uw reactie wordt niet online geplaatst. U kunt erop vertrouwen dat wij uw persoonlijke gegevens verwerken volgens onze privacy policy.

Als professional blijft u met onze nieuwsbrief altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.