Vennootschap en onderneming
Corporate litigation

Bij corporate litigation staan grote belangen op het spel.
Wij helpen u de strijd te winnen.

Als corporate litigation aan de orde is, dan is het geen feest. Dan spelen er zaken als verlies van vertrouwen, tegenstrijdige belangen of zelfs machtsmisbruik. Omdat er bij zulke geschillen soms grote belangen op het spel staan, moet er snel en doeltreffend worden opgetreden. Vreest u als bestuurder of ondernemer dat een proces onvermijdelijk is? Wij helpen u de strijd te winnen. Vaak kan dat zónder tussenkomst van de rechter, maar als het moet weten wij welke middelen ingezet moeten worden. Vermoedt u dat er wordt gefraudeerd in uw bedrijf? Speelt een aandeelhouder z’n meerderheidspositie uit? Wilt u bezwaar maken tegen een jaarrekening?

Onze advocaten zijn gespecialiseerd in corporate litigation.

Omdat we al vele jaren bijzonder gespecialiseerd zijn in deze expertise, weten wij hoe het spel wordt gespeeld. Wij managen de verwachtingen en weten welke dreigingen wél en welke geen aandacht vragen. Dat brengt direct de benodigde rust.

Van een verdedigende positie naar een aanval

Wij denken meerdere zetten vooruit en confronteren bijvoorbeeld de tegenpartij met de consequenties van diens acties. Vaak is dat genoeg om diegene op andere gedachten te brengen. Ook weten we vaak waar de andere partij factoren over het hoofd gaat zien of fouten gaat maken. Waar het kan brengen we een nieuwe invalshoek in een zaak, zodat we een verdedigende positie naar een aanval keren. En is dat niet mogelijk, dan zorgen we ervoor dat nadelige gevolgen voor u maximaal beperkt blijven.

Hierbij helpen wij u:
  • Conflict met aandeelhouder of bestuurder
  • Exit als aandeelhouder
  • Misbruik van machtspositie stoppen
  • Wanbeleid aan de kaak stellen
  • Onrechtmatige concurrentie tegengaan
  • Patstelling in besluitvorming doorbreken
  • Aansprakelijkheid van bestuurders, aandeelhouders of adviseurs

Vooraf maken we glashelder hoe we de zaak gaan aanpakken.

Snel duidelijkheid.

Wilt u juridisch advies, laat het ons weten. U wordt meestal dezelfde dag teruggebeld door een van onze advocaten die in corporate litigation is gespecialiseerd. Met onze kennis en ervaring in uw branche hebben we uw situatie snel in beeld. Zo krijgt u in dit eerste gesprek direct helderheid over de juridische kansen en uitdagingen. Samen bespreekt u wat mogelijke vervolgstappen kunnen zijn en wat de advocaat hierbij voor u kan doen. Zo weet u vooraf precies waar u aan toe bent.

Klant aan het woord.

Neem contact op.

Ligt u ‘s nachts wakker, omdat er in uw onderneming fraude of machtsmisbruik speelt?
Neem gerust contact op en laat u persoonlijk informeren over de mogelijkheden.

Onze advocaten staan voor u klaar.