Vennootschap en onderneming
Rechtspersonenrecht

Als welke rechtspersoon komt uw onderneming het beste tot z’n recht?
Wij adviseren u en helpen bij complexe vraagstukken.

Als ondernemer heeft u voortdurend te maken met rechtspersonen. Althans… met de gevolgen van de keuze voor bijvoorbeeld een bv, nv, stichting of (coöperatieve) vereniging. Rechtspersonenrecht is de basis die doorwerkt in alle aspecten van het ondernemen en waar allerlei juridische vragen aan de orde komen. En de juiste beslissing op het juiste moment kan het verschil maken tussen een succesvolle onderneming of een verloren zaak. Hoe structureert u de onderneming, zodat u later goed kunt verkopen? Hoe gaat u onder tijdsdruk om met complexe besluitvorming? Hoe gaat u om met complexere structuren met meerdere stakeholders met verschillende rollen en belangen?

Onze advocaten helpen u bij problemen rondom rechtspersonenrecht.

Vaak gaat een ondernemer in de startfase enthousiast aan de slag zonder stil te staan bij de vraag ‘wat is de slimste rechtspersoon voor mijn plannen’. Pas als de onderneming groeit en de belangen toenemen, komen problemen of belemmeringen aan het licht. Wij helpen u een goede structuur te ontwikkelen voor uw onderneming.

Ook binnen kort tijdsbestek is er veel dat we voor u kunnen doen

Geschillen rondom rechtspersonenrecht spelen meestal acuut en dat kan veel onrust geven. Met meer dan 20 jaar ervaring weten wij welke tactiek uw belangen het beste dient. En het is goed om te weten dat we ook op de korte termijn veel voor u kunnen doen. Toch is het verstandig om ons in een vroeg stadium in te schakelen. Dan weet u zeker dat de structuur van uw organisatie het succes niet in de weg staat.

Wij helpen u o.a. bij:
  • Governance organiseren
  • Vragen over de jaarrekening
  • Wijzigingen in vennoten
  • Ontvlechting van samenwerkingen
  • Herstructureren van equity financieringen
  • Financieringen aantrekken
  • Samenwerkingsvormen

Vooraf maken we glashelder hoe we samenwerken en wat de kosten zijn.

Snel duidelijkheid.

Wilt u juridisch advies, laat het ons weten. U wordt meestal dezelfde dag teruggebeld door een van onze advocaten die in rechtspersonenrecht is gespecialiseerd. Met onze kennis en ervaring in uw branche hebben we uw situatie snel in beeld. Zo krijgt u in dit eerste gesprek direct helderheid over de juridische kansen en uitdagingen. Samen bespreekt u wat mogelijke vervolgstappen kunnen zijn en wat de advocaat hierbij voor u kan doen. Zo weet u vooraf precies waar u aan toe bent.

Klant aan het woord.

Neem contact op.

Heeft u te maken met een geschil rondom rechtspersonenrecht?
Neem gerust contact op en laat u persoonlijk informeren over de mogelijkheden.

Onze advocaten staan voor u klaar.