Nieuws

Geluk bij een ongeluk; de stage van Sander Poelman

  105x      2 min      9 november 2021

Vanwege corona startte zijn stageperiode 1,5 jaar later. “Ik zou eigenlijk in april 2020 starten met de stage. Door deze vertraging kwam de stage precies aan het einde van mijn studie waardoor ik zo door kon stromen naar een baan bij Poelmann van den Broek”.

Combinatie van onderzoek en praktijk

Zijn stage was een mooie combinatie van onderzoek naar literatuur en jurisprudentie en het meedraaien in de praktijk. “Ik heb deelgenomen aan meerdere zittingen. Vooral de eerste zitting waar ik bij was, was speciaal. In die zaak had ik zelf onderzoek gedaan en conceptstukken geschreven. Als je zo diep in de stof zit, is het erg interessant om te zien dat een geschil daadwerkelijk voor een rechter uitgevochten wordt en dat die rechter uiteindelijk ook uitspraak doet op bepaalde motiveringen die jij mede geformuleerd hebt”.

Praktijk versus theorie

Hij zou graag meer kennis maken met de advocatuur. Dat is zeker gelukt en dat heeft er ook voor gezorgd dat hij nu de advocatuur in wil. “De praktijk blijkt in veel opzichten toch anders dan de theorie die je op de universiteit leert. Dat is goed om je te beseffen. Naast juridisch inhoudelijke zaken heb ik ook ervaren hoe de dagelijkse bezigheden er op een kantoor uitzien.”

Toegankelijkheid en goede sfeer

Kantoorbreed worden er veel activiteiten georganiseerd. Dat zorgt er voor dat collega’s elkaar buiten werktijd beter leren kennen en dat is zeer bevorderlijk voor de sfeer. “Alle medewerkers zijn erg toegankelijk. Er is in de dagelijkse omgang weinig hiërarchie, wat zorgt voor een goede sfeer. Daarnaast zijn er enkele collega’s die ik vooraf al kende. Het is enorm leuk om daar nu op de werkvloer meer mee in contact te komen. Door de sociale activiteiten die hier georganiseerd worden leer je sowieso snel collega’s kennen. Zo trainen we onder andere voor de 7Heuvelennacht. Daarvoor komt elke woensdag een trainer die een groepje collega’s persoonlijke training geeft om beter te worden in hardlopen en ons doel te bereiken in november.”

Opleidingstraject tot advocaat

Niet alleen Sander was na zijn stage enthousiast. Zijn inzet en enthousiasme werd beloond. “Ik heb hier bij de sectie Arbeidsrecht een baan aangeboden gekregen als Juridisch medewerker met uiteindelijk het opleidingstraject tot advocaat.”

Wij zijn altijd op zoek naar gemotiveerde student-stagiairs

Ben jij een gedreven rechtenstudent en zit je minimaal in het derde jaar? Kom dan bij ons stage lopen en maak kennis met de diverse servicegebieden van ons kantoor. Voor meer informatie klik hier.


Lees ook


Stuur Sander uw reactie of vraag:


  • Uw reactie wordt niet online geplaatst. U kunt erop vertrouwen dat wij uw persoonlijke gegevens verwerken volgens onze privacy policy.

Als professional blijft u met onze nieuwsbrief altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.