Nieuws

Stage bij Poelmann van den Broek: dit heeft Robin ervaren

  1150x      2 min      30 March 2018

De afgelopen 8 weken heeft Robin Verhoeven bij ons een kantoorbrede studentstage gelopen. Net voor Pasen nemen wij afscheid van haar. Wij danken Robin voor haar goede inzet en enthousiasme. Benieuwd hoe zij deze stage heeft ervaren? Lees dan gerust verder.

Kennismaken met de dagelijkse praktijk van een advocaat

Naast mijn studie Nederlands Recht aan de Radboud Universiteit Nijmegen wilde ik graag ervaring in de praktijk opdoen. De kantoorbrede stage die Poelmann van den Broek aanbiedt leek mij daarvoor de perfecte gelegenheid. Als student krijg je binnen deze stage zelf de mogelijkheid focus te leggen op een bepaald rechtsgebied. Mijn voorkeur ging uit naar het Arbeidsrecht, maar daarnaast heb ik ook voor de andere servicegebieden van het kantoor mogen werken. Zo krijg je een goed beeld van de verschillende werkzaamheden op het kantoor. Een ideale manier om erachter te komen waar je interesses liggen en kennis te maken met alle aspecten van de praktijk van een advocaat.

Tijdens mijn stage is mijn voorkeur voor arbeidsrecht bevestigd, vooral de verhouding tussen werkgever en werknemer spreekt me aan. Bij mijn vrijwilligerswerk bij de rechtswinkel neem ik het voornamelijk op voor werknemers. Bij Poelmann van den Broek heb ik ervaren hoe het is om de werkgever bij te staan. Zo heb ik een ontslag op staande voet vanuit de kant van een grote onderneming mee mogen maken. Dit is een ervaring die ik niet had willen missen. Verder ben ik positief verrast door het servicegebied huur en onroerend goed, wat me zeker geholpen heeft bij het maken van de keuze voor een master.

Welkom en betrokken voelen

Tijdens mijn stage heb ik Poelmann van den Broek leren kennen als een kantoor waar een prettige sfeer hangt en je vanaf het eerste moment veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt. Zo mocht ik bijvoorbeeld mee naar een zitting en helpen met het voorbereiden hiervan. Dan voel je je achteraf toch trots als je een steentje hebt kunnen bijdragen. Op het kantoor heerst een open en informele sfeer. Advocaten lopen geregeld bij elkaar naar binnen voor advies of een gezellig praatje. Als stagiair was ik gelijk welkom bij de vele activiteiten die het kantoor organiseert, zoals lunchlezingen, masterclasses en verschillende borrels. Hierdoor voel je je direct betrokken. Dat ik de advocatuur in wil na mijn studie is tijdens mijn stage bevestigd. Ik kijk terug op een leuke en leerzame periode en ik kan alle studenten aanraden om stage te gaan lopen en praktijkervaring op te doen!

Wij zijn altijd op zoek naar gemotiveerde student-stagiairs. Ben jij een gedreven rechtenstudent en zit je minimaal in het derde jaar? Kom dan bij ons stage lopen en maak kennis met de diverse servicegebieden van ons kantoor. Voor meer informatie bekijk de vacature.


Lees ook


Stuur Antoinette uw reactie of vraag:


  • Uw reactie wordt niet online geplaatst. U kunt erop vertrouwen dat wij uw persoonlijke gegevens verwerken volgens onze privacy policy.

Als professional blijft u met onze nieuwsbrief altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.