Studenten

Start je loopbaan bij
Poelmann van den Broek.

Je draait mee in een stimulerende en dynamische werkomgeving, waar het elke dag anders is. De informele en open sfeer tussen alle medewerkers is kenmerkend voor ons kantoor. Bij ons gaat werk en plezier hand in hand en we zijn ons er continu bewust van voor wie we dit doen: onze klanten.

Kantoorbrede studentstage.

Wij zijn altijd op zoek naar gemotiveerde en getalenteerde student-stagiairs. Ben jij een gedreven rechtenstudent en zit je minimaal in het derde jaar? Kom dan bij ons stage lopen en maak kennis met de diverse servicegebieden van ons kantoor.

Wat ga je doen?

Je verricht werkzaamheden voor alle servicegebieden binnen ons kantoor en je maakt kennis met alle aspecten van de praktijk van een advocaat. Je doet literatuur- en jurisprudentieonderzoek, schrijft memo’s en helpt mee met het opstellen van processtukken. Daarnaast ga je mee naar zittingen en kan het voorkomen dat je wordt uitgenodigd voor een bespreking met klanten. Uiteraard is er ook ruimte voor ontspanning, bijvoorbeeld tijdens de vrijdagmiddagborrel. Op deze manier krijg je een goede indruk van het dagelijkse werk van een advocaat bij Poelmann van den Broek.

Voor wie?

Een PvdB studentstage is mogelijk als je minimaal in het derde jaar van je universitaire studie Nederlands Recht zit. Daarbij beschik je over een goed CV (met nevenactiviteiten) evenals een goede cijferlijst.

Fulltime stage

Onze reguliere fulltime stage beslaat een periode van zes tot acht weken. Zo heb je tijd genoeg om onze servicegebieden te leren kennen en alle ins & outs van het werk en leven van een advocaat-stagiair te ervaren. Je mag van te voren aangeven welke twee servicegebieden jou het meeste aanspreken. Twee advocaten uit deze servicegebieden gaan jou begeleiden.

Gezellige kantooractiviteiten

Deelname aan sportieve en sociale activiteiten, zowel binnen als buiten kantoor, wordt van harte aangemoedigd. Want samen actief zijn werkt beter. Zien we jou straks ook op onze vrijmibo? Of wat dacht je van het kantoorfeest met cabaret? Verder organiseren we voor alle collega’s o.a. bowlen, karten, een gezellig sinterklaasfeest, kerstborrel, nieuwjaarsreceptie, het teamuitje en een jaarlijkse skitrip. Genoeg te beleven dus!

Interesse?

Wil jij in aanmerking komen voor een studentstage? Vul dan het stageformulier in. Vermeld in je sollicitatiebrief wat je richting is en geef aan naar welk servicegebied(en) jouw voorkeur uit gaat. Voeg naast je CV een ongeschoonde cijferlijst en eventuele stageverklaring(en) toe. We laten je dan zo snel mogelijk weten of we je uitnodigen voor een kennismakingsgesprek.

Oriënterend gesprek

Heb je behoefte om je wat meer te oriënteren voordat je stage gaat lopen? Het is ook mogelijk om een oriënterend gesprek aan te gaan met een van onze advocaten zodat je een beter beeld kunt vormen over een bepaald rechtsgebied, de advocatuur in zijn geheel en ons kantoor. Als dit je aanspreekt neem dan contact op via hr@pvdb.nl.

Daarom is deze stage iets voor jou:
 • Omdat je op zoek bent naar een Nijmeegs kantoor met een duidelijke focus op ondernemers uit het hele land en hen graag concrete en praktische oplossingen biedt
 • Omdat je de ins & outs wilt ervaren van het werk en leven van een advocaat-stagiair
 • Omdat je je realiseert dat een kantoor gemaakt wordt door de mensen die er werken

Stel je vraag aan Anouk van Baal.

Anouk (A.) van Baal.

Stagiaires aan het woord

Wie gingen je voor?

Leer ons beter kennen.

“Er werd heel gericht gevraagd wat ik zelf wilde en hoe we samen de stage een goede invulling konden geven.”

Daniek Regterschot

Lees meer

“Vooral de eerste zitting waar ik bij was, was speciaal. In die zaak had ik zelf onderzoek gedaan en conceptstukken geschreven.”

Sander Poelman

“In de functie van juridisch medewerker blijf ik gedurende de afronding van mijn scriptie het team vastgoed en huur ondersteunen. “

Nine Blom

“Het verraste me dat de bedrijfscultuur écht open en laagdrempelig kan zijn binnen de advocatuur.”

Maarten Finkers

Lees meer

“Vanaf het eerste moment werd ik serieus genomen, wat veel vertrouwen gaf”

Anne de Jong

Lees meer

“Op mijn eerste dag viel ik gelijk met mijn neus in de boter”

Thijs de Boer

Stageformulier.

 • DD slash MM slash YYYY
 • Max. file size: 32 MB.
  + CV
  ...
 • Max. file size: 32 MB.
  + Cijferlijst
  ...
 • Max. file size: 32 MB.
  + Motivatiebrief
  ...
 • Max. file size: 32 MB.
  + Beoordelingen
  ...

Heb je nog vragen?

Kom jij ons team versterken? Ons werk doen we met hart en ziel. Alle medewerkers zijn even belangrijk en iedereen mag zichzelf zijn.

Anouk van Baal a.vanbaal@pvdb.nl
HR Adviseur 024-3810807