Zo geven wij zelf uiting aan goed werkgeverschap

Bij Poelmann van den Broek is ‘goed werkgeverschap’ niet alleen iets waar ons servicegebied Arbeid cliënten over adviseert. Het gaat óók verder dan een goede pensioenregeling, flexibele werktijden of Talent Management. Sinds dit jaar denken we daarbij namelijk ook aan heel andere dingen, zoals lassen, yoga en samen trainen voor de Zevenheuvelenloop, als gevolg van ons beleid op het gebied van vitaliteit: ‘G4’!

Poelmann van den Broek staat bekend als een betrokken werkgever, een toegankelijk kantoor waar mensen open met elkaar communiceren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondersteuning bij het ontwikkelen van nieuwe ideeën. Vanuit de medewerkers ontstond het idee om die positieve sfeer een ‘boost’ te geven. Het bestuur reageerde enthousiast, stelde extra budget beschikbaar en vroeg de medewerkers om zelf een commissie samen te stellen om daar verder vorm aan te geven. Zo geschiedde!

Iedereen heeft behoefte aan iets anders

Antoinette Niebeek, advocaat binnen het servicegebied Arbeid en één van de commissieleden, vertelt. “Wat maakt nu eigenlijk een gelukkige werknemer? Met een aantal collega’s heb ik mij verdiept in die vraag en kwamen we tot ‘G4’. Dat staat voor Gezonde leefstijl, Goede balans tussen werk en ontspanning, Goede werksfeer en Genoeg uitdaging. Een aantal van die G’s zijn al goed ingebed in onze organisatie, maar andere konden nog wel wat meer aandacht gebruiken.

Om het praktisch te maken bedachten we daarvoor drie pijlers: gezamenlijke cursussen, samen sporten en een persoonlijk budget. Dit persoonlijk budget is -vind ik zelf- het leukste onderdeel. Collega’s kunnen dat budget aanspreken om ‘iets’ te doen dat bijdraagt aan hun geluk en vitaliteit. De invulling daarvan ligt bij de collega zelf. De ene collega gebruikt het voor het oppakken van een nieuwe hobby, zoals gitaarlessen of een cursus lassen. De andere collega gebruikt het voor een sport of een persoonlijke coach.”

De onderlinge band versterkt

Het gezamenlijk sporten en cursussen volgen is ook goed opgepakt. “In het voorjaar werd de cursus Time Management aangeboden om slimmer met tijd om te gaan en een goede werk-privé balans te bewerkstelligen. Het leuke hieraan was dat het geen vakinhoudelijke cursus betrof en daarom zowel advocaten als ondersteunend personeel meededen. Samen sporten deden we ook: elke twee weken op woensdag konden we meedoen aan een pittige bootcamples. En vanaf september gaan we onder professionele begeleiding samen trainen voor de Zevenheuvelennacht!”

De reacties zijn positief, vertelt Antoinette: “Het besef dat je werkgever begaan is met jouw geluk en vitaliteit en betrokken is bij datgene waar jij persoonlijk blij van wordt, draagt bij aan de goede sfeer op ons kantoor. Poelmann van den Broek is al een aantrekkelijke werkgever, omdat het kantoor groot genoeg is om mooie klanten en opdrachten aan te trekken, maar klein genoeg is om elkaar goed te kennen. Het G4-beleid draagt daar nog eens extra aan bij.”

 

Antoinette Niebeek.

Advocaat: Arbeid, Onderwijs

12 augustus 2019 Nieuws

Stuur Antoinette een reactie


  • U kunt erop vertrouwen dat wij uw persoonlijke gegevens verwerken volgens onze privacy policy.