Poelmann van den Broek
Academy

Bouwen en ontwikkelen onder de Omgevingswet.

De Omgevingswet bundelt in één wet alle wetten voor de (fysieke) leefomgeving. De wetgever is van mening dat het omgevingsrecht daarmee inzichtelijker wordt voor burgers, ondernemers en overheden: minder regels en meer ruimte voor initiatieven. De verwachting is dat de Omgevingswet op 1 juli 2022 in werking zal treden. De tijd is dan ook aangebroken om u in deze nieuwe wetgeving te verdiepen.

Wat kunt u verwachten?

In deze cursus wordt u in vogelvlucht meegenomen in de Omgevingswet en daarmee samenhangende regelgeving. U verkrijgt inzicht in de achtergronden en uitgangspunten bij de totstandkoming van deze regelgeving, waarbij een zo praktisch mogelijke vertaling naar uw dagelijkse praktijk wordt gemaakt. Aandacht zal onder meer worden besteed aan het omgevingsplan, het verkrijgen van vergunningen, flexibiliteitsmogelijkheden in planontwikkeling, procedureverloop en overgangsrecht.

Doel cursus

Na afloop bent u goed voorbereid op de komst van de Omgevingswet en heeft u het nodige inzicht verkregen waar u mee te maken zult krijgen. Uiteraard krijgt u ook de nodige tips & tricks aangereikt, waar u in de praktijk mee aan de slag kunt.

Doelgroep

Projectleiders, ontwikkelaars, acquisiteurs, directie, management, bedrijfsjuristen binnen de vastgoedbranche. Het niveau van deze cursus is gevorderd.

Locatie, duur en kosten

Kantoor Poelmann van den Broek advocaten, Wijchenseweg 10 in Nijmegen. De cursus duurt 2,5 uur en kost € 295,-.

Indien de overheidsmaatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, het niet mogelijk maken om de cursus op locatie te geven, zal deze digitaal worden aangeboden.

Deze cursus wordt verzorgd door:

Juuk (J.J.H.) Hulshof.

Advocaat: Omgeving en overheid

Rudi (R.J.H.) Minkhorst.

Partner en bestuurder: Omgeving en overheid

  • Kantoor Poelmann van den Broek
  • Dinsdag 2 november 2021
  • Welkom vanaf 14:00 uur. De cursus duurt van 14:30 tot 17:00
  • € 295,-
  • Niveau: Gevorderd

Stel uw vraag aan Christine.

Christine (C.) Winkels.

Ik schrijf me in.

Vul het formulier hiernaast in en binnen enkele minuten ontvangt u de bevestiging per e-mail.

Mogelijk is de automatische e-mail met daarin de link naar het webinar terechtgekomen in de SPAM-filter van uw e-mailprogramma of de map met ongewenste berichten. Wij raden aan om deze instellingen te controleren en ons toe te voegen aan de lijst met vertrouwde afzenders.

Voor algemene informatie raadpleeg de cursusvoorwaarden van de PvdB Academy.

Meer weten over juridische onderwerpen die nu in uw vakgebied spelen?

Ontdek hoe u snel uw actuele juridische expertise naar een hoger level brengt. Direct toepasbaar in de praktijk, zodat u zaken sneller en efficiënter afhandelt.

Deel deze pagina: