Nieuws

Anne de Jong vertelt over haar stage bij Poelmann van den Broek

  1131x      2 min      6 May 2020

De afgelopen weken heeft Anne de Jong stage gelopen bij servicegebied Omgeving en overheid van Poelmann van den Broek. En niet zonder resultaat: inmiddels is ze werkzaam als juridisch medewerker bij het kantoor. Daarnaast volgt ze nog de master Staats- en Bestuursrecht aan de Radboud Universiteit. Anne vertelt over haar ervaring:

Kennismaking via Juridische Bedrijvendag

“Het leek mij een goed idee om als het ware te checken of mijn interesse voor dit vakgebied in de praktijk ook aan mijn verwachting zou voldoen. Poelmann van den Broek bood op dat moment een stage omgevingsrecht aan die perfect paste bij wat ik voor ogen had. Ik had op de Juridische Bedrijvendag al kennis gemaakt met het kantoor en dat was me positief bijgebleven. Daarnaast ligt het kantoor heel centraal waardoor ik lopend naar kantoor kon: ideaal. Voordat ik aan de stage begon hoopte ik vooral dat ik het naar mijn zin zou hebben. De rest komt dan vanzelf wel.”

Openheid en betrokkenheid

“Op de eerste dag werd ik hartelijk door iedereen ontvangen en begon ik aan mijn eerste opdracht. Wat mij opviel was de open en betrokken houding van alle collega’s en de gemoedelijke en fijne sfeer die er onderling was. Je loopt makkelijk even bij elkaar naar binnen. Ook werd ik vanaf het eerste moment serieus genomen wat veel vertrouwen gaf.”

Adviserende rol

Tijdens haar stage heeft Anne veel geleerd: “Ik heb op verschillende vlakken veel van de stage opgestoken en mijn interesse voor het omgevingsrecht en bestuursrecht is nogmaals bevestigd. De stage bestond onder andere uit het deelnemen aan sectieoverleggen, het uitzoeken van uiteenlopende juridische vraagstukken, het meewerken aan processtukken en het bijwonen van besprekingen en zittingen.

Van tevoren had ik toch een beetje het beeld van een advocaat als probleemoplosser. Wat mij opviel is dat daarnaast ook een belangrijke adviserende rol is weggelegd voor de advocaat die meer gericht is op het voorkomen van problemen. Ook het voor- en nabespreken van een zitting met cliënten vond ik leerzaam om mee te maken. Je wil de cliënt geruststellen maar tegelijkertijd een realistisch beeld geven. De cliënten vertrouwen écht op je.”

Anne vervolgt: “Naast het inhoudelijke was er ook tijd voor sociale activiteiten, zoals de vrijdagmiddagborrels. Kortom: een leerzame en leuke periode waar ik zeker geen spijt van heb, ik mag namelijk het team blijvend komen versterken.”

Wij zijn altijd op zoek naar gemotiveerde student-stagiairs

Ben jij een gedreven rechtenstudent en zit je minimaal in het derde jaar? Kom dan bij ons stage lopen en maak kennis met de diverse servicegebieden van ons kantoor. Voor meer informatie klik hier.


Lees ook


Stuur Anne uw reactie of vraag:


  • Uw reactie wordt niet online geplaatst. U kunt erop vertrouwen dat wij uw persoonlijke gegevens verwerken volgens onze privacy policy.

Als professional blijft u met onze nieuwsbrief altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.