Actuele juridische kennis en tips
voor ondernemers
in tijden van corona.

Een ongekende situatie in ons land: het coronavirus heeft een grote impact op de volksgezondheid en de economie. De overheid heeft extra maatregelen getroffen om het bedrijfsleven te helpen.

Omdat dit voor veel ondernemers een ingewikkelde tijd is, staan wij voor u klaar met gespecialiseerde juridische kennis en praktische tips. 

Factsheets, nieuws en tips

De afgelopen dagen bereikten ons uiteenlopende vragen. Wat zijn mijn verplichtingen als mijn werknemer op zijn kinderen moet passen? Is het overmacht als ik een overeenkomst niet kan nakomen door corona en wat kan ik doen als mijn contractspartij niet nakomt? Hoe zit het met bestuurdersaansprakelijkheid in deze bijzondere situatie? Kan ik uitstel van betaling van huur, van belastingen, van pensioenpremies, van rente- en aflossingsverplichtingen krijgen? Wat als mijn bouwproject vertraging oploopt? En wat zijn mijn kansen nu bij een grote moeilijk inbare vordering? De antwoorden op deze vragen, het laatste nieuws en tips vindt u hieronder.

Direct op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Volg ons op LinkedIN

Snel antwoord op uw specifieke vraag

Wilt u weten wat in uw specifieke situatie de meest verstandige actie is? Kort sparren met ons gespecialiseerd corona-hulpteam geeft snel helderheid. Erik Jansen weet alles over goed ondernemerschap en liquiditeitsvraagstukken, bij Antoinette Niebeek klopt u aan voor alles wat betrekking heeft op uw werknemers, Valerie Lipman helpt u bij vragen over (de nakoming van) contracten en privacy. En voor bouwgerelateerde vragen rondom corona is Stefan Kloots uw kennispartner. 

Neem gerust contact op via telefoon of e-mail. Ons corona-hulpteam staat voor u klaar:

Erik Jansen.

Partner:
Ondernemen

e.
t. 024-3810871
Antoinette Niebeek.

Advocaat:
Arbeid, Onderwijs

e.
t. 024-3810801
Valerie Lipman.

Salary partner:
Ondernemen, ICT, IE en privacy

e. 
t. 024-3810816
Stefan Kloots.

Partner: 
Bouw
e.
t. 024-3811455
Factsheet: Corona op de werkvloer

Hoe omgaan met de arbeidsrechtelijke gevolgen van het coronavirus?

Het corona-virus brengt diverse arbeidsrechtelijke gevolgen met zich, waarover we u middels dit factsheet op hoofdlijnen informeren. Het gaat daarbij om uw zorgplicht als werkgever en in welke situaties u verplicht bent om loon door te betalen. Op dit moment zijn de hoofdlijnen van de tijdelijke maatregel Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid bekend. De komende dagen, als de contouren van de regeling meer duidelijk worden, zullen wij hier een nieuwe factsheet plaatsen.
Bekijk factsheet

Door Lonneke Nouwen en Antoinette Niebeek (advocaten arbeidsrecht)
Laatste update: 24-3-2020 om 15:30 uur