Actuele juridische kennis en tips
voor ondernemers
in tijden van corona.

Een ongekende situatie in ons land: het coronavirus heeft een grote impact op de volksgezondheid en de economie. De overheid heeft extra maatregelen getroffen om het bedrijfsleven te helpen.

Omdat dit voor veel ondernemers een ingewikkelde tijd is, staan wij voor u klaar met gespecialiseerde juridische kennis en praktische tips. 

Stroomschema, nieuws en tips

De afgelopen dagen bereikten ons uiteenlopende vragen. Wat zijn mijn verplichtingen als mijn werknemer op zijn kinderen moet passen en daardoor niet kan werken? Is het overmacht als ik een overeenkomst niet kan nakomen door corona en wat kan ik doen als mijn contractspartij niet nakomt? Hoe zit het met bestuurdersaansprakelijkheid in deze bijzondere situatie? Kan ik uitstel van betaling van huur, belastingen, pensioenpremies, rente- en aflossingsverplichtingen krijgen? Wat als mijn bouwproject vertraging oploopt? En wat zijn mijn kansen nu bij een grote moeilijk inbare vordering? De antwoorden op deze vragen, het laatste nieuws en tips vindt u hieronder.

Direct op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Volg ons op LinkedIN

Snel antwoord op uw specifieke vraag

Wilt u weten wat in uw specifieke situatie de meest verstandige actie is? Kort sparren met ons gespecialiseerd corona-hulpteam geeft snel helderheid. Erik Jansen weet alles over goed ondernemerschap en liquiditeitsvraagstukken, bij Antoinette Niebeek klopt u aan voor alles wat betrekking heeft op uw werknemers, Valerie Lipman helpt u bij vragen over (de nakoming van) contracten en privacy. En voor bouwgerelateerde vragen rondom corona is Stefan Kloots uw kennispartner. 

Neem gerust contact op via telefoon of e-mail. Ons corona-hulpteam staat voor u klaar:

Erik Jansen.

Partner:
Ondernemen

e.
t. 024-3810871
Antoinette Niebeek.

Advocaat:
Arbeid, Onderwijs

e.
t. 024-3810801
Valerie Lipman.

Salary partner:
Ondernemen, ICT, IE en privacy

e. 
t. 024-3810816
Stefan Kloots.

Partner: 
Bouw
e.
t. 024-3811455
Corona op de werkvloer:

NOW-regeling en FAQ

De derde regeling van de Tijdelijke noodmaatregel voor behoud van werkgelegenheid (NOW-3) is onlangs in werking getreden. Wat zijn de voorwaarden? Hoe werkt de aanvraag? In onze arbeidsrechtelijke FAQ vindt u informatie en antwoorden op deze en andere veelgestelde vragen rondom het coronavirus.

Lees FAQ