Bouw
Aanbesteding

Aanbesteden zonder vraagstukken?
Met het advies van onze specialisten verloopt het proces soepel.

Inschrijven op aanbestedingen is eigenlijk hetzelfde als acquisitie met regels. En die regels zorgen regelmatig voor vraagstukken. Bijvoorbeeld over de haalbaarheid van het ontwerp, de toereikendheid van het budget en de realiteit van de planning. Met ons juridisch advies weet u zeker dat u als aanbiedende partij met een concurrerende prijs inschrijft. Hoe ga ik om met een onderdrempelige opdracht? Kan ik de selectiecriteria, de gunningsbeslissing en uitsluitingsgronden laten controleren? Wat kan ik doen als er onredelijke eisen worden gesteld?

Onze specialisten helpen u ook om geschillen bij een aanbesteding op te lossen.

Vaak worden wij pas benaderd als partijen in een conflict zijn verwikkeld. Uiteraard kennen wij dan de wegen om geschillen te verkleinen of zelfs op te lossen. Benadert u ons in een eerder stadium, dan kunnen wij vaak problemen voorkomen met een praktische oplossing.

Sparringpartner op inhoud voor aannemende partijen

Als advocaten hebben wij naast kennis van het recht ook kennis van techniek en grote interesse in de bouw. We zijn dus een sparringpartner op inhoud en houden net als u van directe communicatie en korte lijnen. Zo staan wij zo’n 90 bouwgerelateerde bedrijven bij als vaste juridische partner, zowel opdrachtgevende als aannemende partijen. We zijn dus thuis op het bouwterrein over volledige breedte van het vak.

Wij helpen u o.a. bij:
  • uitzonderingen op de aanbestedingsplicht
  • inrichting van aanbesteding
  • doorvoeren van (wezenlijke) wijzigingen
  • aanbestedingsgeschillen
  • private aanbestedingen
  • publiek-publieke samenwerking
  • geschillen over een overeenkomst die eerder is aanbesteed

Vooraf maken we glashelder hoe we samenwerken en wat de kosten zijn.

Snel duidelijkheid.

Wilt u juridisch advies, laat het ons weten. U wordt meestal dezelfde dag teruggebeld door een van onze advocaten die in aanbesteding is gespecialiseerd. Met onze kennis en ervaring in uw branche hebben we uw situatie snel in beeld. Zo krijgt u in dit gesprek direct helderheid over de juridische kansen en uitdagingen. Samen bespreekt u wat mogelijke vervolgstappen kunnen zijn en wat de advocaat hierbij voor u kan doen. Zo weet u vooraf precies waar u aan toe bent.

Klant aan het woord.

Neem contact op.

Wilt u zeker weten dat de aanbesteding zonder vraagstukken verloopt?
Neem gerust contact op en laat u persoonlijk informeren over de mogelijkheden.

Actualiteiten.

Ga voor alle actualiteiten en meer kennis naar de kennisbank »