Commerciële contracten
Algemene voorwaarden

Met passende algemene voorwaarden zijn uw belangen goed beschermd.
Onze specialisten helpen u snel bij het opstellen en onderhandelen.

Er zijn twee veelvoorkomende misverstanden bij algemene voorwaarden. ‘Algemeen’ slaat namelijk niet op ‘passend voor elk bedrijf’. Ook is een enkele verwijzing naar algemene voorwaarden niet altijd voldoende om ze van toepassing te laten zijn. Juridisch advies vooraf kan vervelende situaties voorkomen, die achteraf niet of lastig te herstellen zijn. Hoe zorgt u er voor dat uw algemene voorwaarden van toepassing zijn? Zijn uw algemene voorwaarden leidend of die van de contractpartij? Hoe kunt u eigenlijk uw aansprakelijkheid beperken?

Onze advocaten onderhandelen dagelijks over algemene voorwaarden.

The battle of the forms, die voeren we dagelijks. We onderhandelen over algemene voorwaarden, voor beursgenoteerde buitenlandse bedrijven, maar ook MKB. Met onze jarenlange ervaring spelen we het spel tactisch en blijven standvastig op essentiële punten zonder daarbij de commerciële belangen uit het oog te verliezen.

Bij onenigheid over algemene voorwaarden streven we naar een constructieve oplossing

Als gespecialiseerde advocaten voor ondernemers weten wij dat snel en adequaat reageren essentieel is. Net als u willen we voorkomen dat discussies over algemene voorwaarden het zakendoen in de weg staan. Ontstaan er achteraf discussies over de interpretatie? Dan stellen we uw belangen veilig.

Wij helpen u o.a. bij:
  • Opstellen en reviewen
  • Aansprakelijkheid beperken
  • Garanties in algemene voorwaarden
  • Discussies rondom toepasselijkheid
  • Internationale onderhandelingen
  • Webshop of e-commerce voorwaarden

Vooraf maken we glashelder hoe we samenwerken en wat de kosten zijn.

Snel duidelijkheid.

Wilt u juridisch advies, laat het ons weten. U wordt dezelfde (werk)dag teruggebeld door een van onze advocaten die in algemene voorwaarden is gespecialiseerd. Met onze kennis en ervaring in uw branche hebben we uw situatie snel in beeld. Zo krijgt u in dit eerste gesprek direct helderheid over de juridische kansen en uitdagingen. Samen bespreekt u wat mogelijke vervolgstappen kunnen zijn en wat de advocaat hierbij voor u kan doen. Zo weet u vooraf precies waar u aan toe bent.

Klant aan het woord.

Neem contact op.

Wilt u zekerheid over uw algemene voorwaarden of advies bij zakelijke onderhandelingen?
Neem gerust contact op en laat u persoonlijk informeren over de mogelijkheden.

Onze advocaten staan voor u klaar.