Bouw
Contracten en algemene voorwaarden

Het juiste contract en algemene voorwaarden bij complexe bouwprojecten?
Onze advocaten behartigen uw belangen.

Goede contracten en algemene voorwaarden zijn van belang voor opdrachtgever, aannemer, onderaannemer, leverancier en adviseur. Denk aan betalingscondities, garanties en gemaximaliseerde aansprakelijkheid. Wij geven u advies over de mogelijke constructies en de stukken die er al liggen en maken het juiste contract. Ook bewaken we dat afspraken worden nagekomen. Welke constructies en contracten komen aan orde bij een projectontwikkeling? Wanneer zijn de UAV 2012 geschikt, wanneer de UAV-GC 2005? Zijn de DNR 2011 voor een opdrachtgever acceptabel? Wat zijn uw rechten als leverancier bij faillissement van uw opdrachtgever?

Onze advocaten zijn gespecialiseerd in bouwcontracten en algemene voorwaarden.

Als gespecialiseerde advocaten voor ondernemers in de bouw weten wij precies welk contract en welke algemene voorwaarden uw belangen het beste beschermen. We treden veel op voor leveranciers in de bouw, installateurs, aannemers, adviseurs en projectontwikkelaars. De contracten in de diverse verhoudingen zijn voor onze advocaten dagelijkse kost.

Sparringpartner op inhoud voor zowel opdrachtgevende als aannemende partijen

Als advocaten hebben wij naast kennis van het recht ook kennis van techniek en interesse in de bouwbranche. We zijn een sparringspartner op inhoud en houden van directe communicatie en korte lijnen. Zo staan wij continu zo’n 90 bouwgerelateerde bedrijven bij als vaste juridische partner. We zijn thuis op het bouwterrein over volledige breedte van het vak.

Wij helpen u o.a. bij:
 • Adviseurscontracten (DNR 2011)
 • Bouwteamovereenkomsten
 • Aannemingsovereenkomsten en algemene voorwaarden (UAV 2012, UAV-GC 2005)
 • Samenwerkingsovereenkomsten
 • Onderaannemingsovereenkomsten
 • Verkoopcontracten voor leveranciers van bouwproducten
 • Contracten voor projectontwikkelingen
 • Contractonderhandelingen

Vooraf maken we glashelder hoe we samenwerken en wat de kosten zijn.

Snel duidelijkheid.

Wilt u juridisch advies, laat het ons weten. U wordt meestal dezelfde dag teruggebeld door een van onze advocaten die is gespecialiseerd in contracten en algemene voorwaarden in de bouw. Met onze kennis en ervaring in uw branche hebben we uw situatie snel in beeld. Zo krijgt u in dit gesprek direct helderheid over de juridische kansen en uitdagingen. Samen bespreekt u wat mogelijke vervolgstappen kunnen zijn en wat de advocaat hierbij voor u kan doen. Zo weet u vooraf precies waar u aan toe bent.

Klant aan het woord.

Neem contact op.

Wilt u de bouwovereenkomst en algemene voorwaarden die het beste passen bij uw situatie?
Neem gerust contact op en laat u persoonlijk informeren over de mogelijkheden.

Wet Kwaliteitsborging: hoe gaat dat in zijn werk?

Het lijkt toch echt te gaan gebeuren: de Wet Kwaliteitsborging wordt per 1 januari aanstaande ingevoerd. Dit heeft verstrekkende gevolgen voor de bouw. Bouw- en woningtoezicht verdwijnt – in plaats daarvan komen (private) kwaliteitsborgers. Tijdens dit webinar schuift adviseur Wkb en kwaliteitsborger Kees Hootsen (Bouw & Borging Consulting) aan en vertelt hij hoe zijn werk eruitziet en komt te zien.

 • donderdag 28 september
 • van 10.00 tot 11.00 uur
 • Gratis
 • Online, via Teams