Bouw
Exploitatie en gebreken

Hoe zit het met uw aansprakelijkheid tijdens en na de bouw?
Onze specialisten beschermen uw belangen.

Technische innovaties maken het bouwproces slimmer, maar ook complexer. Gaat er iets mis, dan kan dat grote gevolgen hebben. Gebreken komen meestal pas aan het licht bij exploitatie van een gebouw. En wie is er dan verantwoordelijk of aansprakelijk? Het is slim om al vóór het moment van oplevering juridisch advies te vragen. Vooral nu de bewijslast in de nieuwe wet Kwaliteitsborging anders is geregeld dan u bent gewend. Waarvoor ben ik als aannemer nog aansprakelijk na oplevering? Welke rol spelen technische hulpmiddelen als Snagstream en Ed Controls bij de beoordeling van klachten? Hoe ver gaat de waarschuwingsplicht van een aannemer?

Onze specialisten helpen u bij alle vragen rondom exploitatie en gebreken.

Vaak worden wij pas benaderd als partijen in een conflict zijn verwikkeld. Uiteraard kennen wij dan de wegen om bouwgeschillen te verkleinen of zelfs op te lossen. Benadert u ons in een eerder stadium, dan kunnen wij vaak problemen voorkomen.

Sparringpartner op inhoud voor zowel opdrachtgevende als aannemende partijen

Als advocaten hebben wij naast kennis van het recht ook kennis van techniek en bouw. Zo weten wij ook wanneer een technische of praktische oplossing slimmer is dan de juridische weg. Ook aan onze dienstverlening merkt u dat we uw taal spreken. U krijgt geen ellenlange juridische teksten, maar praktisch advies met een heldere onderbouwing.

Wij helpen u o.a. bij:
  • Aansprakelijkheidsvragen
  • Verborgen gebreken
  • Discussie over herstelwijze
  • Contracteren
  • Geschillen over garantie
  • Verhalen van schade op de onderaannemer
Vooraf maken we glashelder hoe we samenwerken en wat de kosten zijn.

Snel duidelijkheid.

Wilt u juridisch advies, laat het ons weten. U wordt meestal dezelfde dag teruggebeld door een van onze advocaten die in exploitatie en gebreken is gespecialiseerd. Met onze kennis en ervaring in uw branche hebben we uw situatie snel in beeld. Zo krijgt u in dit gesprek direct helderheid over de juridische kansen en uitdagingen. Samen bespreekt u wat mogelijke vervolgstappen kunnen zijn en wat de advocaat hierbij voor u kan doen. Zo weet u vooraf precies waar u aan toe bent.

Neem contact op om te bespreken wat voor uw vraag de beste aanpak is.

Klant aan het woord.

Neem contact op.

Wilt u zeker weten dat u niet aan het kortste eind trekt als het gaat om aansprakelijkheid tijdens of na de bouw?
Neem gerust contact op en laat u persoonlijk informeren over de mogelijkheden.

Wet Kwaliteitsborging: hoe gaat dat in zijn werk?

Het lijkt toch echt te gaan gebeuren: de Wet Kwaliteitsborging wordt per 1 januari aanstaande ingevoerd. Dit heeft verstrekkende gevolgen voor de bouw. Bouw- en woningtoezicht verdwijnt – in plaats daarvan komen (private) kwaliteitsborgers. Tijdens dit webinar schuift adviseur Wkb en kwaliteitsborger Kees Hootsen (Bouw & Borging Consulting) aan en vertelt hij hoe zijn werk eruitziet en komt te zien.

  • donderdag 28 september
  • van 10.00 tot 11.00 uur
  • Gratis
  • Online, via Teams