Bouw
Geschillen en arbitrage

Verwikkeld in een bouwgeschil? Onze juridische experts kennen de bouw en beschermen uw belangen.

In elke fase van het bouwproces kan een geschil ontstaan. En er zijn verschillende methoden om zo’n geschil op te lossen, bijvoorbeeld onderhandelingen, mediation, ADR en arbitrage tot en met procederen bij de rechter. Kennis van de bouw is hierbij essentieel. Met onze juridische expertise weet u zeker dat uw belangen maximaal worden beschermd. Is er beslag gelegd op uw bankrekening? Dwingt de overeenkomst u tot arbitrage en wilt u liever naar de rechter? Komt uw wederpartij de afspraken niet na?

Onze specialisten helpen u om bouwgeschillen op te lossen.

Wij hebben veel ervaring in het adviseren over en het verlenen van procesbijstand in dit soort zaken. Bij de Raad van Arbitrage in Bouwgeschillen zijn we zelfs kind aan huis. Via ons netwerk kunnen wij bovendien zorgen voor een goede begeleiding in een civiele procedure over bouwzaken. Daarnaast weten wij de wegen om bouwgeschillen te verkleinen of zelfs op te lossen.

Sparringpartner op inhoud voor zowel opdrachtgevende als aannemende partijen

We hebben naast kennis van het recht ook kennis van techniek en grote interesse in de bouw. We zijn dus een sparringspartner op inhoud en houden net als u van directe communicatie en korte lijnen. Zo staan wij zo’n 90 bouwgerelateerde bedrijven bij als vaste juridische partner, zowel opdrachtgevende als aannemende partijen. We zijn thuis op het bouwterrein over volledige breedte van het vak.

Wij helpen u o.a. bij:
 • onenigheid over de oplevertermijn
 • meningsverschil over meer- en minderwerk
 • vertragingsschade
 • verborgen gebreken
 • bouwschade
 • openstaande betalingen
 • discussie over garantie
Vooraf maken we glashelder hoe we samenwerken en wat de kosten zijn.

Snel duidelijkheid.

Wilt u juridisch advies, laat het ons weten. U wordt meestal dezelfde dag teruggebeld door een van onze advocaten die in geschillen en arbitrage zijn gespecialiseerd. Met onze kennis en ervaring in uw branche hebben we uw situatie snel in beeld. Zo krijgt u in dit gesprek direct helderheid over de juridische kansen en uitdagingen. Samen bespreekt u wat mogelijke vervolgstappen kunnen zijn en wat de advocaat hierbij voor u kan doen. Zo weet u vooraf precies waar u aan toe bent.

Klant aan het woord.

Neem contact op.

De oplossing voor úw belangen bij een bouwconflict?
Neem gerust contact op en laat u persoonlijk informeren over de mogelijkheden.

Wet Kwaliteitsborging: hoe gaat dat in zijn werk?

Het lijkt toch echt te gaan gebeuren: de Wet Kwaliteitsborging wordt per 1 januari aanstaande ingevoerd. Dit heeft verstrekkende gevolgen voor de bouw. Bouw- en woningtoezicht verdwijnt – in plaats daarvan komen (private) kwaliteitsborgers. Tijdens dit webinar schuift adviseur Wkb en kwaliteitsborger Kees Hootsen (Bouw & Borging Consulting) aan en vertelt hij hoe zijn werk eruitziet en komt te zien.

 • donderdag 28 september
 • van 10.00 tot 11.00 uur
 • Gratis
 • Online, via Teams