Intellectuele Eigendom
Handelsnaamrecht

Uw handelsnaam beschermen of tegen een handelsnaam van een ander optreden? Onze specialisten strijden voor uw belangen.

Een handelsnaam is de naam waaronder een onderneming naar buiten treedt. Een handelsnaamrecht ontstaat automatisch op grond van de wet, puur door het gebruik van de naam. Met een handelsnaam onderscheidt u uw onderneming van die van anderen en kunt u optreden tegen derden die een verwarringwekkende handelsnaam gebruiken. Aan welke kant van de tafel u ook zit, wij verdedigen uw belangen. Waar moet u aan denken bij de keuze voor een bepaalde handelsnaam? En in welke gevallen is er sprake van een handelsnaaminbreuk? Kan een handelsnaam ook worden overgedragen?

Onze advocaten kennen het belang van een handelsnaam.

Als gespecialiseerde advocaten voor ondernemers begrijpen we uw business en weten we hoe belangrijk een handelsnaam voor uw onderneming kan zijn. We weten welke risico’s spelen en kijken meerdere zetten vooruit. Ook aan onze dienstverlening merkt u dat we uw taal spreken. U krijgt geen ellenlange juridische teksten, maar praktisch advies met een heldere onderbouwing.

Afhankelijk van uw belangen starten we een procedure of werken we de-escalerend

Is er sprake van inbreuk, dan stellen we een sommatiebrief op en starten indien nodig een procedure bij de rechter, zodat de inbreuk stopt en u een vergoeding krijgt voor de geleden schade. Wordt u juist beschuldigd van inbreuk, dan werken we de-escalerend en weten we hoe we een compromis bereiken.

Wij helpen u o.a. bij:
  • Bescherming van uw handelsnaam
  • Overdracht van handelsnamen
  • Inbreuk op een handelsnaam
  • Voeren van procedures over handelsnamen
  • Claimen van schadevergoeding

Vooraf maken we glashelder hoe we samenwerken en wat de kosten zijn.

Snel duidelijkheid.

Wilt u juridisch advies, laat het ons weten. U wordt meestal dezelfde dag teruggebeld door een van onze advocaten die in het handelsnaamrecht is gespecialiseerd. Met onze kennis en ervaring in uw branche hebben we uw situatie snel in beeld. Zo krijgt u in dit gesprek direct helderheid over de juridische kansen en uitdagingen. Samen bespreekt u wat mogelijke vervolgstappen kunnen zijn en wat de advocaat hierbij voor u kan doen. Zo weet u vooraf precies waar u aan toe bent.

Neem contact op.

Weten wat uw mogelijkheden zijn als het gaat om handelsnaamrecht?
Neem gerust contact op en laat u persoonlijk informeren over de mogelijkheden.

Onze advocaten staan voor u klaar.