Omgeving en Projectontwikkeling
Leges en subsidies

Heeft u te maken met leges of subsidies?
De expertise van onze specialisten kan u veel geld opleveren.

Over de hoogte van leges wordt vaak geklaagd. Goed om te weten dat die aanslag in veel gevallen niet zo hoog hoeft te zijn. U kunt achteraf bezwaar maken, óf op voorhand de omgevingsvergunning op een slimme manier aanvragen. In beide gevallen loont het om onze expertise in te schakelen. In het verlengde van dit onderwerp kunnen we ook adviseren over subsidies om ontwikkelingen mogelijk te maken. Wilt u hoge legeskosten voorkomen of bouwen met subsidie?

Onze advocaten weten regelmatig de legesverordening te halveren.

In plaats van standaard een bedrag van de bouwkosten af te halen, raden wij aan om aan de voorkant goed te kijken wat vergunningsplichtig is. Zo slagen wij er regelmatig in om de legeskosten te halveren. Bij grote infrastructurele projecten of bouwprojecten kunnen daarmee besparingen van soms miljoenen gerealiseerd worden.

We zijn gespecialiseerd om lange procedures te voorkomen

Wat een beproefde aanpak is, verschilt per gemeente en wij kennen de weg. Wij zitten dus direct met de juiste mensen aan tafel en voorkomen zo bijvoorbeeld lange procedures. We leveren maatwerk en dat biedt ook mogelijkheden betreffende de vergoeding van onze werkzaamheden.

Wij helpen u o.a. bij:
  • Discussies n.a.v. subsidievoorwaarden
  • Bezwaar of uitstel bij legesnota
  • Omgevingsvergunning begeleiden

Vooraf maken we glashelder hoe we samenwerken en wat de kosten zijn.

Snel duidelijkheid.

Wilt u juridisch advies, laat het ons weten. U wordt meestal dezelfde dag teruggebeld door een van onze advocaten die in leges en subsidie is gespecialiseerd. Met onze kennis en ervaring in de bouw- en vastgoedbranche hebben we uw situatie snel in beeld. Zo krijgt u in dit eerste gesprek direct helderheid over de juridische kansen en uitdagingen. Samen bespreekt u wat mogelijke vervolgstappen kunnen zijn en wat de advocaat hierbij voor u kan doen. Zo weet u vooraf precies waar u aan toe bent.

Klant aan het woord.

Neem contact op.

Heeft u behoefte aan advies en ondersteuning bij legesverordeningen en subsidieaanvragen?
Neem gerust contact op en laat u persoonlijk informeren over de mogelijkheden.

Onze advocaten staan voor u klaar.