Intellectuele Eigendom
Merkenrecht

Uw merk beschermen of juist tegen een merk van een ander optreden?
Onze specialisten verdedigen uw merkenrecht.

Met een merk kunt u uw producten en diensten in de markt onderscheiden van de producten en diensten van anderen. Een merkrecht kan worden verkregen door een aanvraag en registratie bij het merkenregister, bijvoorbeeld voor de Benelux of voor heel Europa. Met een merkrecht kunt u optreden tegen concurrenten die een identieke of vergelijkbare naam gebruiken voor dezelfde of vergelijkbare producten of diensten. Daarmee is een merkrecht commercieel interessant. Wat kunt u doen als een ander inbreuk maakt op uw merk? Of wat als u zelf wordt beschuldigd van merkinbreuk? Hoe zit het met schade als gevolg van een merkinbreuk?

Onze advocaten kennen het belang van een merk.

Als gespecialiseerde advocaten voor ondernemers begrijpen we uw business en weten we hoe belangrijk een merk voor uw onderneming kan zijn. We weten welke risico’s spelen en kijken meerdere zetten vooruit. Ook aan onze dienstverlening merkt u dat we uw taal spreken. U krijgt geen ellenlange juridische teksten, maar praktisch advies met een heldere onderbouwing.

Afhankelijk van uw belangen starten we een procedure of werken we de-escalerend

Is er sprake van inbreuk, dan stellen we een sommatiebrief op en starten indien nodig een procedure bij de rechter, zodat de merkinbreuk stopt en u een vergoeding krijgt voor de geleden schade. Wordt u juist beschuldigd van inbreuk, dan werken we de-escalerend en weten we hoe we een compromis bereiken.

Wij helpen u o.a. bij:
  • Bescherming van uw merk
  • Procedures bij merkinbreuk
  • Overdracht van merken
  • In licentie geven van merken
  • Geschillen over merken
  • Schadevergoeding bij merkinbreuk

Vooraf maken we glashelder hoe we samenwerken en wat de kosten zijn.

Snel duidelijkheid.

Wilt u juridisch advies, laat het ons weten. U wordt meestal dezelfde (werk)dag teruggebeld door een van onze advocaten die in het merkenrecht is gespecialiseerd. Met onze kennis en ervaring in uw branche hebben we uw situatie snel in beeld. Zo krijgt u in dit gesprek direct helderheid over de juridische kansen en uitdagingen. Samen bespreekt u wat mogelijke vervolgstappen kunnen zijn en wat de advocaat hierbij voor u kan doen. Zo weet u vooraf precies waar u aan toe bent.

Neem contact op.

Weten wat uw mogelijkheden zijn als het gaat om merkenrecht?
Neem gerust contact op en laat u persoonlijk informeren over de mogelijkheden.

Onze advocaten staan voor u klaar.

Actualiteiten.

Ga voor alle actualiteiten en meer kennis naar de kennisbank »