Omgeving en Projectontwikkeling
Milieuregelgeving

Ondernemen binnen de actuele milieuregels?
Met ons advies kan er veel groeien en bloeien.

Milieuregelgeving is bijzonder actueel, zowel door de overgang naar de Omgevingswet als door het klimaatvraagstuk. Als u nieuwe activiteiten ontwikkelt, wilt u weten wat er binnen de regels mogelijk is. Maar ook bij ‘business as usual’ kunt u te maken krijgen met een overheid die handhaaft en toezicht houdt op milieuregelgeving. Niet alleen uw eigen productieproces, maar ook dat van uw toeleverancier kan daarbij uw imago beïnvloeden. Eist de gemeente dat u een nieuwe melding doet? Is er een nieuwe woonbestemming in de buurt van uw bedrijf? Uw bedrijfsvoering vanuit milieurechtelijk perspectief zeker stellen bij uitbreiding?

Onze advocaten kennen de valkuilen én de kansen.

Vanuit onze jarenlange ervaring maken wij een reële kosten-batenanalyse en weten wij waar eventuele valkuilen én kansen zitten. Denkt u dat een bepaalde bedrijfsuitbreiding niet is toegestaan? Wij kunnen u vertellen of het loont om uit te zoeken of er toch nog mogelijkheden zijn.

Wij gebruiken onze kennis om out of the box te denken

Milieuregelgeving is complex, zeer technisch en verandert voortdurend. Wij zijn thuis in de wereld van stikstof, decibellen, frequenties en deposities en hebben korte lijnen met ingenieursbureaus voor de juiste berekeningen. We gebruiken onze voorsprong ook om out of the box te denken. Bijvoorbeeld bij projecten waarbij bedrijfsbestemming en woonbestemming goede buren zijn.

Wij helpen u o.a. bij:
  • Stikstof- en Natura 2000-vraagstukken
  • Intern of extern salderen
  • Handhaving
  • Begeleiding bij melding- of vergunningprocedure
  • Inventarisatie mogelijkheden voor uitbreiding bij gevoelige bestemmingen
  • Milieurechtelijke aspecten (bodem, geluid, luchtkwaliteit e.a.)

Vooraf maken we glashelder hoe we samenwerken en wat de kosten zijn.

Snel duidelijkheid.

Wilt u juridisch advies, laat het ons weten. U wordt meestal dezelfde (werk)dag teruggebeld door een van onze advocaten die in milieuregelgeving is gespecialiseerd. Met onze kennis en ervaring in uw branche hebben we uw situatie snel in beeld. Zo krijgt u in dit eerste gesprek direct helderheid over de juridische kansen en uitdagingen. Samen bespreekt u wat mogelijke vervolgstappen kunnen zijn en wat de advocaat hierbij voor u kan doen. Zo weet u vooraf precies waar u aan toe bent.

Klant aan het woord.

Neem contact op.

Wilt u weten hoe u zo optimaal mogelijk kunt ondernemen binnen de actuele milieuregelgeving?
Neem gerust contact op en laat u persoonlijk informeren.

Onze advocaten staan voor u klaar.