Omgeving en Projectontwikkeling
Omgevingsplan en vergunningen

Soepele vergunningverlening voor úw plannen?
Onze specialisten helpen u.

Op welke activiteit(en) een omgevingsvergunning of bestemmingsplan ook betrekking heeft, wij weten procedures aan de voorkant te stroomlijnen en de besluiten zo te motiveren dat ze ‘Raad van State-proof’ zijn. Aan de andere kant kunnen we u ook bijstaan wanneer u juist een beroep wilt indienen tegen een vergunning of bestemmingsplan. In elke situatie weten onze advocaten exact welke argumenten succesvol zijn. Ook als u op termijn te maken krijgt met de Omgevingswet en participatie een belangrijke rol gaat spelen. Wilt u afwijken van het omgevingsplan? Stroperige procedures zo kort mogelijk houden of juist een activiteit van een derde voorkomen?

Onze advocaten geven kort en helder advies.

We denken in oplossingen en spreken de taal van de ondernemer en weten hoe de overheid denkt. Van ons krijgt u dus geen ellenlange juridische teksten, maar korte heldere adviezen.

Gespecialiseerd versnelling procedures

Als de Omgevingswet in werking treedt, valt in principe alles onder de korte procedure. Maar elke gemeente heeft de mogelijkheid om een lijst op te stellen van uitzonderingen waarvoor een lange procedure nodig is. Wij hebben de kennis om ook bij gemeentelijke verschillen de vergunningverlening soepel te regelen.  

Wij helpen u o.a. bij:
 • Procedurele versnellings-mogelijkheden
 • Plannen en vergunningen van derden aanvechten
 • Risicobeperking bij procedures tegen de eigen ontwikkeling
 • Participatietrajecten
 • Toetsingskader omgevingsvergunningen
 • Overgangsrecht van de Omgevingswet
 • Planschade en nadeelcompensatie

Vooraf maken we glashelder hoe we samenwerken en wat de kosten zijn.

Snel duidelijkheid.

Wilt u juridisch advies, laat het ons weten. U wordt meestal dezelfde (werk)dag teruggebeld door een van onze advocaten die in omgevingsplan en vergunningen is gespecialiseerd. Met onze kennis en ervaring in uw branche hebben we uw situatie snel in beeld. Zo krijgt u in dit eerste gesprek direct helderheid over de juridische kansen en uitdagingen. Samen bespreekt u wat mogelijke vervolgstappen kunnen zijn en wat de advocaat hierbij voor u kan doen. Zo weet u vooraf precies waar u aan toe bent.

Klant aan het woord.

Neem contact op.

Wilt u een vergunning aanvragen of juist tegenhouden?
Neem gerust contact op en laat u persoonlijk informeren over de mogelijkheden.

Onze advocaten staan voor u klaar.

Wet Kwaliteitsborging: hoe gaat dat in zijn werk?

Het lijkt toch echt te gaan gebeuren: de Wet Kwaliteitsborging wordt per 1 januari aanstaande ingevoerd. Dit heeft verstrekkende gevolgen voor de bouw. Bouw- en woningtoezicht verdwijnt – in plaats daarvan komen (private) kwaliteitsborgers. Tijdens dit webinar schuift adviseur Wkb en kwaliteitsborger Kees Hootsen (Bouw & Borging Consulting) aan en vertelt hij hoe zijn werk eruitziet en komt te zien.

 • donderdag 28 september
 • van 10.00 tot 11.00 uur
 • Gratis
 • Online, via Teams