Bouw
Retentierechten en zekerheden

Is er onenigheid over een factuur?
Met ons juridisch advies heeft u de meeste zekerheid van betaling.

Een factuur wordt niet betaald, wat nu? De aannemer kan de bouwplaats gesloten houden, ofwel het retentierecht uitoefenen. Maar dat brengt de opdrachtgever in problemen en geeft nog geen zekerheid van betaling. Hoe verder? Met de juiste juridische begeleiding komt de zaak in beweging. Er zijn verschillende mogelijkheden om tot een oplossing te komen, van bankgarantie tot ingebrekestelling en beslaglegging. Moet ik als opdrachtgever betalen als ik het niet eens ben met de werkzaamheden? Wat gebeurt er als één van de partijen failliet gaat? De aannemer oefent het retentierecht uit, hoe voorkom ik als onderaannemer negatieve gevolgen voor mijn inkomsten?

Onze specialisten helpen u om een meningsverschil rondom betaling op te lossen.

In dit uitgesproken specialisme werken we samen met hoogleraren van diverse universiteiten. Retentierecht is een krachtig pressiemiddel. Maar al dreigt een meningsverschil hoog op te lopen, wij weten de wegen naar een praktische oplossing en kunnen schade voorkomen.

Sparringpartner op inhoud voor zowel opdrachtgevende als aannemende partijen

We hebben kennis van het recht en techniek en bovendien een grote interesse in de bouw. We zijn dus een sparringpartner op inhoud en houden net als u van directe communicatie en korte lijnen. Zo staan wij zo’n 90 bouwgerelateerde bedrijven bij als vaste juridische partner, zowel opdrachtgevende als aannemende partijen. We zijn dus thuis op het bouwterrein over volledige breedte van het vak.

Wij helpen u o.a. bij:
  • Betalingen
  • Discussies over opschorten
  • Meer- en minderwerk
  • Retentierecht
  • Incasseren rente en incassokosten
Vooraf maken we glashelder hoe we samenwerken en wat de kosten zijn.

Snel duidelijkheid.

Wilt u juridisch advies, laat het ons weten. U wordt meestal dezelfde dag teruggebeld door een van onze advocaten die in retentierecht en zekerheden is gespecialiseerd. Met onze kennis en ervaring in uw branche hebben we uw situatie snel in beeld. Zo krijgt u in dit gesprek direct helderheid over de juridische kansen en uitdagingen. Samen bespreekt u wat mogelijke vervolgstappen kunnen zijn en wat de advocaat hierbij voor u kan doen. Zo weet u vooraf precies waar u aan toe bent.

Klant aan het woord.

Neem contact op.

Wilt u zekerheid van betaling bij een meningsverschil rondom een factuur?
Neem gerust contact op en laat u persoonlijk informeren over de mogelijkheden.