ICT en Intellectuele Eigendom
Smart Buildings

Smart building?
Met onze juridische expertise is het voor u smart business

De bouw digitaliseert in hoog tempo. Dat is mooi, want hierdoor kunt u als ondernemer efficiënter werken. Slimme gebouwen leveren voordelen: duurzamer, circulairder, comfortabeler. Hoe zorgt u ervoor dat het ook smart business is? Er ontstaan immers allerlei nieuwe juridische uitdagingen, zowel in de bouwfase als de gebruiksfase. Wat moet u doen als de software voor uw gebouwbeheersysteem ineens niet meer beschikbaar is? Wie garandeert de waarde van een geleaste gevel over tien jaar? Welke mogelijkheden zijn er als het geleverde tekenwerk niet compatibel is met de software?

Onze advocaten zijn gespecialiseerd smart building.

Als advocaten hebben wij naast kennis van het recht ook affiniteit met techniek en grote interesse in de bouw. We lopen voorop als het gaat om het combineren van bouwrecht, intellectueel eigendomsrecht, ict-recht en privacyrecht. Daardoor zijn wij nu al zeer gespecialiseerd in alle juridische vraagstukken rondom smart buildings. Deze specialistische kennis delen wij graag en daarom bieden wij ook regelmatig cursussen en webinars aan met betrekking tot het thema smart building.

In de omvangrijke keten van contracten worden uw belangen optimaal behartigd

Nu steeds meer verschillende partijen met elkaar samenwerken en ook na oplevering nog betrokken blijven bij het gebouw, ontstaat er een omvangrijke keten van contracten. Een reguliere aannemingsovereenkomst voldoet niet meer, er moet immers ook rekening worden gehouden met ICT-technische factoren in het gebouw en de bijbehorende privacywetgeving. Wij zorgen ervoor dat uw belangen hierbij optimaal worden behartigd.

Hierbij helpen wij u:
  • Gebruiksrechten en de beschikbaarheid van data
  • As a service contracten
  • IT-contracten
  • Digital twins
  • BIM protocollen
  • Intellectueel eigendom in BIM
  • Aansprakelijkheid voor schade door onbeschikbaarheid of fouten in de software
  • Privacy en cybersecurity

Vooraf maken we glashelder hoe we samenwerken en wat de kosten zijn.

Snel duidelijkheid.

Wilt u juridisch advies, laat het ons weten. U wordt dezelfde (werk)dag teruggebeld door een van onze advocaten die in dit onderwerp is gespecialiseerd. Met onze kennis en ervaring in uw branche hebben we uw situatie snel in beeld. Zo krijgt u in dit eerste gesprek direct helderheid over de juridische kansen en uitdagingen. Samen bespreekt u wat mogelijke vervolgstappen kunnen zijn en wat de advocaat hierbij voor u kan doen. Zo weet u vooraf precies waar u aan toe bent.

Benieuwd welke voordelen een slim gebouw biedt en welke juridische aandachtspunten daarbij komen kijken? Kijk dan vooral onze animatie.

Klant aan het woord.

Neem contact op.

Wilt u zeker weten dat uw belangen optimaal worden behartigd als het gaat om smart building?
Neem gerust contact op en laat u persoonlijk informeren over de mogelijkheden.

Onze advocaten staan voor u klaar.

Webinar - Week van de circulariteit

Circulariteit. De bouw kan er niet om heen. Het nationale beleid is om in 2050 een volledig circulaire bouweconomie te realiseren. In 2030 (dus minder dan 8 jaar!) moet al 50% van de bouw circulair geschieden. Maar wat is dan circulair? Volgens de transitieagenda Circulaire bouweconomie gaat het om het volgende:

“Circulair bouwen betekent het ontwikkelen, gebruiken en hergebruiken van gebouwen, gebieden en infrastructuur, zonder natuurlijke hulpbronnen onnodig uit te putten, de leefomgeving te vervuilen en ecosystemen aan te tasten. Bouwen op een wijze die economisch verantwoord is en bijdraagt aan het welzijn van mens en dier. Hier en daar, nu en later.”

  • Het live webinar is voorbij. U kunt de opnames downloaden