Bouw
Verzekeringen in de bouw

Uw bouwproject verzekeren?
Met ons juridisch advies weet u zeker dat u de juiste keuzes maakt.

Verzekeringen in de bouw vormen een heel specifieke expertise. Alleen al vanwege de CAR-verzekering. Onze juridische experts helpen u, ook met praktisch advies zoals het combineren van de CAR-verzekering met een aansprakelijkheidsverzekering. Zo weet u zeker dat u de keuzes maakt die passen bij uw onderneming. Weet u waar u op moet letten als in het bouwbesluit de CAR verzekering wordt benoemd? Welke partijen vallen er onder de dekking? Is een schadegeval wel of geen CAR-schade? En zo ja, wat wordt er uitgekeerd?

Onze juristen helpen u om problemen met de dekking te voorkomen.

Vaak worden wij pas benaderd als een gebrek zich al geruime tijd heeft gemanifesteerd. Dat kan tot problemen leiden bij de dekking. Benadert u ons in een eerder stadium, dan kunnen wij vaak problemen voorkomen met een praktische oplossing.

Sparringpartner op inhoud voor zowel opdrachtgevende als aannemende partijen

Als advocaten hebben wij naast kennis van het recht ook kennis van techniek en grote interesse in de bouw. We zijn dus een sparringspartner op inhoud en houden net als u van directe communicatie en korte lijnen. Bijvoorbeeld met onze collega’s van arbeidsrecht, bestuursrecht, omgevingsrecht, huur- en onroerendgoedrecht. Zo staan wij zo’n 90 bouwgerelateerde bedrijven bij als vaste juridische partner, zowel opdrachtgevende als aannemende partijen. We zijn dus thuis op het bouwterrein over volledige breedte van het vak.

Wij helpen u o.a. bij:
  • Check CAR-verzekering
  • Check Bedrijfsaansprakelijkheids-verzekering (BAV)
  • Check Bouwontwerp-verzekering (BOV)
  • Formuleren minimale eisen m.b.t. verzekering (onder)aannemer
  • Geschillen m.b.t. dekking en uitkering
  • Advies bij keuze verzekering
Vooraf maken we glashelder hoe we samenwerken en wat de kosten zijn.

Snel duidelijkheid.

Wilt u juridisch advies, laat het ons weten. U wordt dezelfde (werk)dag teruggebeld door een van onze advocaten die in verzekeringen in de bouw zijn gespecialiseerd. Met onze kennis en ervaring in de bouw hebben we uw situatie snel in beeld en kunnen we u alvast op weg helpen. Samen bespreekt u de vervolgstappen, wat de advocaat hierbij voor u kan doen en wanneer een vervolgafspraak plaatsvindt. Zo weet u vooraf precies waar u aan toe bent.

Neem contact op om te bespreken wat voor uw vraag de beste aanpak is.

Klant aan het woord.

Neem contact op.

Wilt u zeker weten dat u uw bouwproject op de juiste manier verzekert?
Neem gerust contact op en laat u persoonlijk informeren over de mogelijkheden.

Actualiteiten.

Ga voor alle actualiteiten en meer kennis naar de kennisbank »