Intellectuele Eigendom
Auteursrecht

Uw ontwerp of de vormgeving van uw product beschermen?
Onze specialisten beschermen uw auteursrecht.

Heeft u iets geschreven, bedacht of gecreëerd? Dan kan het eindresultaat mogelijk zijn beschermd door auteursrechten. Deze auteursrechten ontstaan automatisch op grond van de wet en geven u het alleenrecht om uw werk op de markt te brengen. Denk aan teksten, foto’s, de vormgeving van producten of verpakkingen en de broncode van software. Welke mogelijkheden zijn er om auteursrecht in licentie te geven? Hoe voorkomt u inbreuk op het auteursrecht? En hoe claimt u schadevergoeding als dat toch gebeurt?

Onze advocaten weten welke risico’s spelen bij auteursrecht.

Als gespecialiseerde advocaten voor ondernemers begrijpen we wat voor u als maker van een bepaald ontwerp belangrijk is. We weten welke risico’s spelen en kijken meerdere zetten vooruit. Ook aan onze dienstverlening merkt u dat we uw taal spreken. U krijgt geen ellenlange juridische teksten, maar praktisch advies met een heldere onderbouwing.

Bij onenigheid streven we naar een constructieve oplossing

Bij tegenstrijdige belangen en discussie over auteursrechten houden we net als u oog op de bal. Daarom gaan we bij voorkeur voor een elegant akkoord, zodat uw zakenrelatie constructief blijft. Is procederen de enige optie, dan weten we uit ervaring welke tactiek leidt naar winst.

Wij helpen u o.a. bij:
  • Bescherming van auteursrecht
  • Overdracht van auteursrecht
  • Vragen over de rechthebbende van auteursrechten
  • In licentie geven van auteursrecht
  • Inbreuk op auteursrecht
  • Claimen van schadevergoeding

Vooraf maken we glashelder hoe we samenwerken en wat de kosten zijn.

Snel duidelijkheid.

Wilt u juridisch advies, laat het ons weten. U wordt meestal dezelfde (werk)dag teruggebeld door een van onze advocaten die in het auteursrecht is gespecialiseerd. Met onze kennis en ervaring in uw branche hebben we uw situatie snel in beeld. Zo krijgt u in dit gesprek direct helderheid over de juridische kansen en uitdagingen. Samen bespreekt u wat mogelijke vervolgstappen kunnen zijn en wat de advocaat hierbij voor u kan doen. Zo weet u vooraf precies waar u aan toe bent.

Neem contact op.

Weten wat uw mogelijkheden zijn als het gaat om auteursrecht?
Neem gerust contact op en laat u persoonlijk informeren over de mogelijkheden.

Onze advocaten staan voor u klaar.