Faillissementen en herstructurering
Faillissementen

Dreigt uw bedrijf failliet te gaan of heeft u te maken met een curator?
Wij zorgen voor een zachte landing

Natuurlijk probeert u als ondernemer een faillissement te voorkomen. Is herstructurering niet meer mogelijk, dan zorgen wij ervoor dat de schade zo beperkt mogelijk blijft. Met onze hulp wordt een faillissement een kans om via een doorstart met schone lei te beginnen. Daarnaast kunt u een faillissementsaanvraag inzetten om een schijnbaar oninbare vordering te innen. Wilt u olievlekwerking bij andere concernvennootschappen en privé aansprakelijkheid voorkomen? Zoekt u begeleiding bij een doorstart? Zoekt u een effectief, snel en goedkoop incassowapen? Aan welke kant u ook staat, met onze juridische expertise worden uw belangen optimaal behartigd.

Onze advocaten zijn gespecialiseerd in faillissementen en curatorschap.

Wij worden regelmatig door de rechtbank benoemd als curator of bewindvoerder in surseances van betalingen. Wij weten dus hoe de tegenpartij denkt en handelt. En die kennis zetten wij in om samen te bepalen wat de beste strategie is om uw doel te bereiken, wanneer een contractpartner of uw eigen bedrijf failliet dreigt te gaan.

Wij helpen u bij een succesvolle doorstart

Wilt u een doorstart maken maar krijgt u geen aandacht van de curator in onderhandelingen of wordt uw voorstel verworpen? Wij toetsen het standpunt van de curator of bewindvoerder en zorgen ervoor dat u een voet tussen de deur krijgt. Bijvoorbeeld via een bericht aan de rechter-commissaris in het faillissement, een procedure of kort geding tegen de curator, een klacht bij de deken of een klacht bij de beroepsvereniging voor gespecialiseerde curatoren, INSOLAD.

Hierbij helpen wij u:
 • (Begeleiding bij) eigen faillissementsvraag
 • (Begeleiding bij) eigen surseanceaanvraag
 • Begeleiding bij een doorstart of koop van activa
 • Het aanvragen van een faillissement van een schuldenaar
 • Problemen met een (bijna) failliete contractspartij
 • Problemen met een curator of schuldeiser
 • Bestuurdersaansprakelijkheid
 • Concernaansprakelijkheid
 • Verrekeningsvraagstukken

Vooraf maken we glashelder hoe we samenwerken en wat de kosten zijn.

Snel duidelijkheid.

Wilt u juridisch advies, laat het ons weten. U wordt dezelfde (werk)dag teruggebeld door een van onze advocaten die in dit onderwerp is gespecialiseerd. Met onze kennis en ervaring in uw branche hebben we uw situatie snel in beeld. Zo krijgt u in dit eerste gesprek direct helderheid over de juridische kansen en uitdagingen. Samen bespreekt u wat mogelijke vervolgstappen kunnen zijn en wat de advocaat hierbij voor u kan doen.

Juridische quickscan concern- en bestuurdersaansprakelijkheid risico’s

Met deze quickscan, een insolventie due diligence, bieden wij u de mogelijkheid om snel duidelijkheid te krijgen over uw kansen en risico’s in geval van een dreigend of onverhoopt faillissement. U krijgt een helder advies over wat u beter wel en niet in uw situatie kunt doen, wat uw risico’s zijn en welke strategie u het beste kunt gebruiken. Deze quickscan bieden wij aan voor een vaste prijs van € 2.500,- Zo weet u vooraf precies waar u aan toe bent.

Neem contact op om te bespreken wat voor uw vraag de beste aanpak is.

Klant aan het woord.

Neem contact op.

Bent u bang dat een faillissement niet meer is af te wenden of denkt u dat het aanvragen van een faillissement help om vordering te innen?
Neem gerust contact op en laat u persoonlijk informeren over de mogelijkheden.

Onze advocaten staan voor u klaar.

Check of u als bestuurder aansprakelijk bent bij faillissement

Herstructurering van ondernemingen

In tijden waarin energieprijzen exponentieel stijgen, de inflatie toeneemt, de rente steeds hoger wordt, de 1ste termijn van de belastingschuld vóór 31 oktober moet zijn betaald en de NOW-regeling mogelijk deels moet worden terugbetaald, kan het noodzakelijk zijn om een onderneming te herstructureren om financiële uitdagingen te voorkomen of overwinnen. Ook bij het realiseren van kansen zoals groeipotentie of de verkoop van een bedrijf kan het van belang zijn om een onderneming te herstructureren.

 • dinsdag 29 november 2022
 • van 10.00 tot 11.00 uur
 • Online, via Teams
 • Niveau: basis
 • gratis