Faillissementen en herstructurering
Herstructurering, schuldoplossingen en reorganisaties

Verkeert uw onderneming in zwaar weer?
Wij helpen u het tij te keren

Ondernemen is risico’s nemen. En dan kan het gebeuren dat een langlopend contract ineens als een molensteen voelt. Of dat een pandemie een succesvol businessmodel om zeep dreigt te helpen. Sinds 2021 biedt de WHOA uitkomst en kunt u bij schuldeisers een akkoord afdwingen om een faillissement te voorkomen. En met onze juridische expertise kunt u nog méér doen om uw onderneming weer te laten bloeien. Bijvoorbeeld contracten herstructureren of het personeelsbestand reorganiseren. Wilt u de zwarte cijfers weer terug? Wilt u af van langlopende contracten? Of wilt u de onderneming staken?

Onze advocaten zijn gespecialiseerd in WHOA en herstructurering.

We hebben betrokkenheid gehad in diverse WHOA-trajecten. Zo hebben we ervaring met de diverse verschillende rollen aan de onderhandelingstafel: die van belangenbehartiger van de ondernemer, van de onpartijdige herstructureringsdeskundige én van de vertegenwoordiger van stakeholders. Zo weten wij welke stakeholders essentieel zijn voor het bestaan van uw onderneming en we weten ook hoe u ze meekrijgt.

Tijdelijk bevriezen van de rechten van schuldeisers

Door tijdelijk de rechten van schuldeisers te bevriezen, ontstaat er de benodigde rust om een reddingsplan op te stellen dat nodig is om schulden kwijt te schelden. Blijkt de onderneming niet meer te redden? Dan zorgen we ervoor dat een faillissement voor u zo voordelig mogelijk uitpakt.

Wij helpen u o.a. bij:
  • Begeleiding WHOA akkoord
  • Benoemingen als herstructurerings-deskundige of observator
  • Bedrijfsbeëindiging
  • Verzoek tot afkoelingsperiode
  • Reorganisatie
  • Herstructureren van contracten
  • Tijdelijke liquiditeitsproblemen
  • Onderhandeling met aandeelhouders en stakeholders
  • Verweer tegen een herstructurering van uw debiteur

Vooraf maken we glashelder hoe we samenwerken en wat de kosten zijn.

Snel duidelijkheid.

Wilt u juridisch advies, laat het ons weten. U wordt dezelfde (werk)dag teruggebeld door een van onze advocaten die in dit herstructurering, schuldoplossingen en reorganisatie is gespecialiseerd. Met onze kennis en ervaring in uw branche hebben we uw situatie snel in beeld. Zo krijgt u in dit eerste gesprek direct helderheid over de juridische kansen en uitdagingen. Samen bespreekt u wat mogelijke vervolgstappen kunnen zijn en wat de advocaat hierbij voor u kan doen.

Juridische quickscan concern- en bestuurdersaansprakelijkheid risico’s

Met deze quickscan, een insolventie due diligence, bieden wij u de mogelijkheid om snel duidelijkheid te krijgen over uw kansen en risico’s in geval van een dreigend of onverhoopt faillissement. U krijgt een helder advies over wat u beter wel en niet in uw situatie kunt doen, wat uw risico’s zijn en welke strategie u het beste kunt gebruiken. Deze quickscan bieden wij aan voor een vaste prijs van € 2.500,- Zo weet u vooraf precies waar u aan toe bent.

Neem contact op om te bespreken wat voor uw vraag de beste aanpak is.

Werken bij - klaar voor de strijd

Klant aan het woord.

Neem contact op.

Zoekt u mogelijkheden om uw onderneming te redden of op een goede manier af te stoten?
Neem gerust contact op en laat u persoonlijk informeren over de mogelijkheden.

Onze advocaten staan voor u klaar.