Financiering en zekerheden
Financiering, zekerheden en bancaire kwesties

Problemen met de bank? Behoefte aan (her)financiering?
Wij zorgen voor de beste voorwaarden voor uw bedrij
f.

In goede tijden kan een financiering bijdragen aan de groei van uw onderneming. Zo kunt u investeren in vastgoed of een nieuwe machinepark. Een financiering kan ook uitkomst bieden in slechte tijden. Hoe dan ook, als u een financiering wilt, heeft u veel keus. Denk aan crowdfunding, informal investors, business angels, lease, gestapelde financiering, factoring en leverancierskrediet. Hoe weet u zeker dat u tekent voor de beste voorwaarden? En wat te doen bij problemen zoals (dreigende) kredietopzegging? Of als uw bedrijf ondergebracht wordt bij Bijzonder Beheer, de intensive care van de bank?

Onze advocaten helpen bij financiële problemen.

Meestal worden wij pas benaderd als er problemen zijn. Dan is het goed om te weten dat wij veel voor u kunnen doen als u zelf geen oplossingen meer ziet. Toch is het verstandig om ons in een vroeg stadium in te schakelen. Vaak kunnen we dan zelfs voorkomen dat er problemen ontstaan. We toetsen de documenten en heronderhandelen met de financier op basis van de juiste argumenten. Ook staan wij u bij als de bank dreigt het krediet op te zeggen of tot uitwinning van zekerheden overgaat. Wij zijn ervoor om de schade voor uw bedrijf, voor andere gelieerde bedrijfsonderdelen en voor u privé zoveel mogelijk te beperken.

Besparingen en gunstige voorwaarden bij financiering

Bij het aanvragen of uitbreiden van uw financiering kunnen wij veel voor u betekenen. Wij checken we het financieringsvoorstel en schetsen de risico’s en kansen, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Vaak zijn er ook gunstiger voorwaarden mogelijk, voorbeeld een lager rentetarief of minder zekerheden.

Wij helpen u o.a. bij:
  • Problemen met de bank
  • Begeleiding bij (dreigende) kredietopzegging
  • Verweer tegen een vordering van uw financier
  • Beoordelen en opstellen van krediet- en zekerhedendocumentatie
  • (Her)financiering / herstructurering
  • Verweer tegen uitwinning van hypotheekrechten, pandrechten, garanties, hoofdelijkheid of borgtochten
  • Juridische quickscan concern- en bestuurdersaansprakelijkheid risico’s

Vooraf maken we glashelder hoe we samenwerken en wat de kosten zijn.

Snel duidelijkheid.

Wilt u juridisch advies, laat het ons weten. U wordt dezelfde (werk)dag teruggebeld door een van onze advocaten die in financiering, zekerheden en bancaire kwesties is gespecialiseerd. Met onze kennis en ervaring in uw branche hebben we uw situatie snel in beeld. Zo krijgt u in dit eerste gesprek direct helderheid over de juridische kansen en uitdagingen. Samen bespreekt u wat mogelijke vervolgstappen kunnen zijn en wat de advocaat hierbij voor u kan doen.

Juridische quickscan concern- en bestuurdersaansprakelijkheid risico’s

Met deze quickscan, een insolventie due diligence, bieden wij u de mogelijkheid om snel duidelijkheid te krijgen over uw kansen en risico’s in geval van een dreigend of onverhoopt faillissement. U krijgt een helder advies over wat u beter wel en niet in uw situatie kunt doen, wat uw risico’s zijn en welke strategie u het beste kunt gebruiken. Deze quickscan bieden wij aan voor een vaste prijs van € 2.500,- Zo weet u vooraf precies waar u aan toe bent.

Neem contact op om te bespreken wat voor uw vraag de beste aanpak is.

Do’s en don’ts bij dreigende kredietopzegging

Klant aan het woord.

Neem contact op.

Heeft u problemen met de bank of wilt u (her)financieren met de meest gunstige voorwaarden? Neem gerust contact op en laat u persoonlijk informeren rondom Financiering, zekerheden en bancaire kwesties voor ondernemers.

Onze advocaten staan voor u klaar.