Commerciële contracten
Mededingingsrecht

Zakendoen binnen de regels van het mededingingsrecht?
Onze specialisten optimaliseren uw mogelijkheden.

Niet alle afspraken tussen ondernemingen zijn zomaar toegestaan. Zo kunnen prijsafspraken of bepaalde marktverdelingsafspraken tussen concurrenten verboden zijn. Dit om consumenten te beschermen. Gaat u een samenwerking aan, dan zorgen wij ervoor dat u optimaal zaken kunt doen binnen de regels van het mededingingsrecht. Mag ik concurrentiegevoelige informatie uitwisselen met een concurrent? Kan ik mijn afnemer verplichten een bepaalde verkoopprijs te hanteren? Voor hoe lang mag een concurrentiebeding worden afgesproken in het geval van een overname?

Onze advocaten weten welke risico’s er spelen.

Als gespecialiseerde advocaten voor ondernemers begrijpen we waar u heen wilt. We weten welke mededingingsrechtelijke risico’s er spelen bij het maken van zakelijke afspraken en kijken meerdere zetten vooruit. Ook aan onze dienstverlening merkt u dat we uw taal spreken. U krijgt geen ellenlange juridische teksten, maar praktisch advies met een heldere onderbouwing.

Bij onenigheid streven we naar een constructieve oplossing

Bij tegenstrijdige belangen en discussie over afspraken op het mededingingsrechtelijke grensvlak houden we net als u oog op de bal. Daarom gaan we bij voorkeur voor een elegant akkoord, zodat uw zakenrelatie constructief blijft. Is procederen de enige optie, dan weten we uit ervaring welke tactiek leidt naar winst.

Wij helpen u o.a. bij:
  • Beoordelen van samenwerkings-overeenkomsten
  • Afspraken tussen concurrenten
  • Uitwisselen concurrentiegevoelige informatie
  • Vragen over prijsafspraken
  • Marktverdelingsafspraken
  • Vragen over een concurrentiebeding
  • Meldingsplicht van fusie of overname
  • Schadevergoeding bij strijd met kartelverbod

Vooraf maken we glashelder hoe we samenwerken en wat de kosten zijn.

Snel duidelijkheid.

Wilt u juridisch advies, laat het ons weten. U wordt meestal dezelfde dag teruggebeld door een van onze advocaten die in mededingingsrecht is gespecialiseerd. Met onze kennis en ervaring in uw branche hebben we uw situatie snel in beeld. Zo krijgt u in dit gesprek direct helderheid over de juridische kansen en uitdagingen. Samen bespreekt u wat mogelijke vervolgstappen kunnen zijn en wat de advocaat hierbij voor u kan doen. Zo weet u vooraf precies waar u aan toe bent.

Klant aan het woord.

Neem contact op.

Wilt u zeker weten welke mogelijkheden er zijn binnen de regels van het mededingingsrecht?
Neem gerust contact op en laat u persoonlijk informeren over de mogelijkheden.

Onze advocaten staan voor u klaar.