Arbeid
Arbeidsomstandigheden

Juridisch advies voor veilig en gezond werken.

Werkgevers hebben een zorgplicht als het gaat om veilig en gezond werken. Het gaat daarbij om ongevallen en zaken als werktijden, sfeer, privacy en hygiëne. Oók op de thuiswerkplek. Met ons juridisch advies weet u wat uw verantwoordelijkheid is en hoe u afspraken vastlegt in een arbeidsovereenkomst of huishoudelijke reglement. Wat moet u regelen als een medewerker vaste thuiswerkdagen wil? Mag u voor de veiligheid camera’s ophangen op de werkplek? Wat komt er kijken bij een risico-inventarisatie en -evaluatie? En vindt er toch een ongeval plaats, wie is dan aansprakelijk?

Onze advocaten geven u praktisch advies met een heldere onderbouwing.

Omdat we al vele jaren uiteenlopende bedrijven adviseren, kennen we elk ondernemersconcept. Zo weten we ook hoe u in uw situatie de veiligheid en gezondheid van uw werknemers beschermt. We denken en spreken als ondernemers, dus krijgt u bij ons praktisch advies met een heldere onderbouwing.

Bij tegenstrijdige belangen streven we naar een constructieve oplossing

Bij tegenstrijdige belangen en een verschil van mening over afspraken houden we net als u oog op de bal. We gaan voor een constructieve oplossing die bijdraagt aan een gezonde en toekomstbestendige onderneming.

Wij helpen u o.a. bij
  • Opstellen personeelsreglementen
  • Vragen over zorgplicht
  • Vragen over thuiswerken
  • Hulp bij aansprakelijkheid
  • Privacy op de werkplek

Vooraf maken we glashelder hoe we samenwerken en wat de kosten zijn.

Snel duidelijkheid.

Wilt u juridisch advies, laat het ons weten. U wordt dezelfde (werk)dag teruggebeld door een van onze advocaten die in arbeidsomstandigheden is gespecialiseerd. Met onze kennis en ervaring in uw branche hebben we uw situatie snel in beeld. Zo krijgt u in dit eerste gesprek direct helderheid over de juridische kansen en uitdagingen. Samen bespreekt u wat mogelijke vervolgstappen kunnen zijn en wat de advocaat hierbij voor u kan doen. Zo weet u vooraf precies waar u aan toe bent.

Extra ondersteuning

Naast onze standaard werkzaamheden, biedt Poelmann van den Broek u de mogelijkheid om inhouse juridische ondersteuning te krijgen. Heeft u bijvoorbeeld last van tijdelijke onderbezetting op uw HR afdeling? Heeft u in het kader van een juridisch project tijdelijk extra arbeidskrachten nodig? Of wilt u bijvoorbeeld uw arbeidsovereenkomsten laten controleren? Wij kunnen bij u een specialist arbeidsrecht plaatsen om u te helpen en te begeleiden in dergelijke situaties. Of het nou gaat om een dag(deel) of een langere periode: wij verzorgen een aanbod op maat. En dat voor een vaste prijs. Wel zo duidelijk. Meer weten? Neem vooral contact ons op!

Reorganiseren: een goede voorbereiding is het halve werk

Klant aan het woord.

Neem contact op.

Wilt u weten wat uw verantwoordelijkheden zijn als het gaat om veilig en gezond werken?
Neem gerust contact op en laat u persoonlijk informeren over de mogelijkheden.

Onze advocaten staan voor u klaar.

Actualiteiten binnen het arbeidsrecht

Nieuwe cao’s zijn veelvuldig in het nieuws. Tijdens de onderhandelingen wordt hoog ingezet: lonen worden in sommige gevallen zelfs volledig gecorrigeerd naar de hoge inflatie. Moet uw organisatie ook een cao toepassen? Of past uw organisatie vrijwillig een cao toe? En mag u eigenlijk afwijken van een cao? Tijdens deze actualiteitenlunch zullen wij deze onderwerpen en meer behandelen, zodat uw basiskennis over cao’s weer up to date is.

  • Kantoor Poelmann van den Broek
  • Donderdag 21 september
  • Van 12.30 tot 14.00 uur
  • Kennisbijeenkomst
  • Niveau: Basis