Arbeid
Reorganisatie

Collectief ontslag?
Wij helpen u met juridisch advies en begeleiden u bij alle stappen.

Een reorganisatie is complex. Als ondernemers krijgt u niet alleen te maken met collectief ontslag, maar ook met thema’s als harmonisatie van arbeidsvoorwaarden, sociale plannen, overnames, overgang van onderneming en allerlei medezeggenschapskwesties. Het gaat om collectieve ingrepen waarbij heel specifieke regels moeten worden gevolgd. Wat moet u doen als vakbonden en de ondernemingsraad uw lijn niet volgen? En welke zakelijke beslissingen neemt u, als deze het personeel dat u aan het hart gaat betreffen?

Onze advocaten zijn gespecialiseerd in reorganisatie en denken met u mee.

Omdat we al vele jaren uiteenlopende bedrijven adviseren bij reorganisatie, kennen we elk ondernemersconcept, inclusief best practices. Als u ons vertelt welke kant u op wilt met uw bedrijf, denken wij met u mee en adviseren u ook over mogelijke andere routes. Soms kunt u daarmee zelfs een reorganisatie voorkomen. In de meeste gevallen kunnen we in ieder geval de nadelige gevolgen voor uw onderneming en uw personeel zoveel mogelijk beperken.

Uw doel is ons doel: een gezonde en toekomstbestendige onderneming

We begeleiden u vanaf de beginfase, wanneer uw plan zich nog in de ontwerpfase bevindt, tot aan het daadwerkelijk beëindigen van de arbeidsovereenkomst(en). En we zijn uw sparringspartner op elk vlak, of het nou het opheffen van een productielijn betreft of het voorbereiden van een aanvraag bij het UWV. Uw doel is ons doel: een gezonde en toekomstbestendige onderneming.

Wij helpen u o.a. bij
 • Adviestraject ondernemingsraad
 • Ontslagprocedure
 • Collectief ontslag
 • Onderhandeling met vakbond
 • Sociaal plan
 • Vaststellingsovereenkomst

Vooraf maken we glashelder hoe we samenwerken en wat de kosten zijn.

Snel duidelijkheid.

Wilt u juridisch advies, laat het ons weten. U wordt dezelfde (werk)dag teruggebeld door een van onze advocaten die in reorganisatie is gespecialiseerd. Met onze kennis en ervaring in uw branche hebben we uw situatie snel in beeld. Zo krijgt u in dit eerste gesprek direct helderheid over de juridische kansen en uitdagingen. Samen bespreekt u wat mogelijke vervolgstappen kunnen zijn en wat de advocaat hierbij voor u kan doen. Zo weet u vooraf precies waar u aan toe bent.

Extra ondersteuning

Naast onze standaard werkzaamheden, biedt Poelmann van den Broek u de mogelijkheid om inhouse juridische ondersteuning te krijgen. Heeft u bijvoorbeeld last van tijdelijke onderbezetting op uw HR afdeling? Heeft u in het kader van een juridisch project tijdelijk extra arbeidskrachten nodig? Of wilt u bijvoorbeeld uw arbeidsovereenkomsten laten controleren? Wij kunnen bij u een specialist arbeidsrecht plaatsen om u te helpen en te begeleiden in dergelijke situaties. Of het nou gaat om een dag(deel) of een langere periode: wij verzorgen een aanbod op maat. En dat voor een vaste prijs. Wel zo duidelijk. Meer weten? Neem vooral contact ons op!

Reorganiseren: een goede voorbereiding is het halve werk

Klant aan het woord.

Neem contact op.

Staat u met uw onderneming voor een reorganisatie of heeft u plannen met uw bedrijf die mogelijk tot een reorganisatie leiden?
Neem gerust contact op en laat u persoonlijk informeren over de mogelijkheden.

Onze advocaten staan voor u klaar.

Actualiteiten binnen het arbeidsrecht

Nieuwe cao’s zijn veelvuldig in het nieuws. Tijdens de onderhandelingen wordt hoog ingezet: lonen worden in sommige gevallen zelfs volledig gecorrigeerd naar de hoge inflatie. Moet uw organisatie ook een cao toepassen? Of past uw organisatie vrijwillig een cao toe? En mag u eigenlijk afwijken van een cao? Tijdens deze actualiteitenlunch zullen wij deze onderwerpen en meer behandelen, zodat uw basiskennis over cao’s weer up to date is.

 • Kantoor Poelmann van den Broek
 • Donderdag 21 september
 • Van 12.30 tot 14.00 uur
 • Kennisbijeenkomst
 • Niveau: Basis