ICT en Intellectuele Eigendom
Bescherming persoonsgegevens

Profiteer volop van technologische ontwikkelingen.
Met onze hulp zijn persoonsgegevens veilig.

Razendsnelle technologische ontwikkelingen maken ons leven makkelijker. Óók als het gaat om het beschermen van persoonsgegevens, bijvoorbeeld door versleutelen of dataminimalisatie. Cruciaal is wel dat u in het beginstadium van uw plannen juridische expertise inschakelt. Omdat ICT, software, applicaties en internetplatforms door elke ondernemer wordt ingezet, is bescherming van persoonsgegevens van belang voor elk bedrijf. Mag u iemand ontslaan als uit de gps-software van z’n leaseauto blijkt dat hij klanten niet heeft bezocht? Hoe kunt u de waarde van data behouden zonder de privacy geweld aan te doen? Hoe moet u omgaan met internationale doorgifte van persoonsgegevens?

Als specialisten in Bescherming persoonsgegevens helpen we u snel en pragmatisch.

Interessant weetje: het antwoord op de eerste vraag in bovenstaand stukje (mag u iemand ontslaan…?) is ja. Mits u het voor de tijd juridisch heeft ingekaderd. Wij regelen dat voor u, snel en pragmatisch.

Van een kwartiertje sparren tot een volledige handhavingsprocedure

Met onze jarenlange ervaring werken we als juridisch verlengstuk van vele bedrijven. Omdat we de details kennen is een kwartiertje aansluiten bij een teamsvergadering vaak voldoende. Ontstaat er door overmacht of een incident in het verleden toch een handhavingsprocedure? Dan kennen wij de mogelijkheden om de schade maximaal te beperken.

Hierbij helpen wij u:
  • Dataminimalisatie
  • E-marketing
  • Big data
  • Cookie- en spamwetten
  • Privacy op de werkvloer
  • AVG
  • Internationaal delen van persoonsgegevens[

Vooraf maken we glashelder hoe we samenwerken en wat de kosten zijn.

Snel duidelijkheid.

Wilt u juridisch advies, laat het ons weten. U wordt dezelfde (werk)dag teruggebeld door een van onze advocaten die in dit onderwerp is gespecialiseerd. Met onze kennis en ervaring in uw branche hebben we uw situatie snel in beeld. Zo krijgt u in dit eerste gesprek direct helderheid over de juridische kansen en uitdagingen. Samen bespreekt u wat mogelijke vervolgstappen kunnen zijn en wat de advocaat hierbij voor u kan doen. Zo weet u vooraf precies waar u aan toe bent.

Klant aan het woord.

Neem contact op.

Wilt u volop ondernemen, zonder zorgen over de bescherming van persoonsgegevens?
Neem gerust contact op en laat u persoonlijk informeren over gevolgen en mogelijkheden.

Onze advocaten staan voor u klaar.