Privacy
Bescherming persoonsgegevens

Profiteer volop van technologische ontwikkelingen.
Met onze hulp zijn persoonsgegevens veilig.

Razendsnelle technologische ontwikkelingen maken ons leven makkelijker. Óók als het gaat om het beschermen van persoonsgegevens, bijvoorbeeld door het versleutelen of dataminimalisatie. Cruciaal is wel dat u in het beginstadium van uw plannen juridische expertise inschakelt. Omdat ICT, software, applicaties en internetplatforms door elke ondernemer wordt ingezet, is bescherming van persoonsgegevens van belang voor elk bedrijf. Hoe kunt u de waarde van data behouden zonder de privacy van de betrokkenen geweld aan te doen? Hoe zorgt u voor de naleving van de geldende privacywetgeving? Hoe moet u omgaan met de internationale doorgifte van persoonsgegevens?

Ook gespecialiseerd in bescherming persoonsgegevens buiten de EER.

De AVG stelt strenge eisen als persoonsgegevens buiten de Europees Economische Ruimte (EER) worden gedeeld. Wij hebben daar veel ervaring mee. Zo adviseren wij over de mogelijkheden om data buiten de EER te verwerken en stellen wij regelmatig een Data Transfer Impact Assessment op. Bijvoorbeeld voor klanten met een moederorganisatie of een database buiten de EER.

Altijd deskundig advies als het gaat om bescherming persoonsgegevens

Met onze jarenlange ervaring werken we als juridisch verlengstuk van vele bedrijven. Omdat we de details van de organisatie goed kennen is een kwartiertje aansluiten bij een (teams)overleg soms al voldoende om u te helpen bij het beschermen van persoonsgegevens. Ontstaat er door overmacht of een incident in het verleden toch een handhavings- of schadeclaim procedure? Dan kennen wij de mogelijkheden om de schade zoveel als mogelijk te beperken.

Hierbij helpen wij u:
  • Data Protection Impact Assessment
  • Data Transfer Impact Assessment
  • Medezeggenschap
  • Beleidsstukken (privacyverklaringen, protocollen)
  • IT-contracten
  • Online marketing
  • Big data
  • AVG/GDPR
  • Geschillen met Autoriteit Persoonsgegevens

Vooraf maken we glashelder hoe we samenwerken en wat de kosten zijn.

Snel duidelijkheid.

Wilt u juridisch advies, laat het ons weten. U wordt dezelfde werkdag teruggebeld door een van onze advocaten die is gespecialiseerd in het beschermen van persoonsgegevens. Met onze kennis en ervaring in uw branche hebben we uw situatie snel in beeld. Zo krijgt u in dit eerste gesprek direct helderheid over de juridische kansen en uitdagingen. Samen bespreekt u wat mogelijke vervolgstappen kunnen zijn en wat de advocaat hierbij voor u kan doen. Zo weet u vooraf precies waar u aan toe bent.

Klant aan het woord.

Neem contact op.

Wilt u volop ondernemen, zonder zorgen over de bescherming van persoonsgegevens?
Neem gerust contact op en laat u persoonlijk informeren over gevolgen en mogelijkheden.

Onze advocaten staan voor u klaar.

Actualiteiten.

Ga voor alle actualiteiten en meer kennis naar de kennisbank »