Arbeid
Cao

Moet u een cao toepassen?
Onze advocaten weten wat de opties zijn voor uw specifieke situatie.

Geloof het of niet: maar liefst 85 procent van alle werknemers in Nederland valt al dan niet verplicht onder een cao. De cao is daarmee van groot belang voor de arbeidsvoorwaarden van individuele werknemers. Het is ook een regeling die vaak vragen oproept. Valt mijn bedrijf onder een cao? Kan ik daar onderuit, bijvoorbeeld met een eigen ondernemingscao? En zo ja, hoe stel ik zo’n eigen cao dan op?

Onze advocaten adviseren over de invloed van een cao in uw specifieke situatie.

Dankzij ons intensief contact met vele bedrijven, kennen we elk ondernemersconcept. Zo weten we wat de invloed van een cao is op uw specifieke situatie. Ook geven we u inzicht in het speelveld: hoe kom ik onder een cao uit?

Bij ons krijgt u praktisch advies met een heldere onderbouwing

Een cao biedt ook mogelijkheden. Sommige afwijkingen van de wet kunnen alleen in een cao geregeld worden. Wij leggen u uit wat de mogelijke voordelen zijn en hoe u een cao mogelijk naar uw hand kunt zetten. We denken en spreken als ondernemers, dus krijgt u bij ons praktisch advies met een heldere onderbouwing.

Wij helpen u o.a. bij
  • Vragen over cao
  • Onderzoek werkingssfeer cao
  • Opstellen ondernemingscao
  • Eenzijdige wijziging arbeidsvoorwaarden

Vooraf maken we glashelder hoe we samenwerken en wat de kosten zijn.

Snel duidelijkheid.

Wilt u juridisch advies, laat het ons weten. U wordt dezelfde (werk)dag teruggebeld door een van onze advocaten die in cao is gespecialiseerd. Met onze kennis en ervaring in uw branche hebben we uw situatie snel in beeld. Zo krijgt u in dit eerste gesprek direct helderheid over de juridische kansen en uitdagingen. Samen bespreekt u wat mogelijke vervolgstappen kunnen zijn en wat de advocaat hierbij voor u kan doen. Zo weet u vooraf precies waar u aan toe bent.

Extra ondersteuning

Naast onze standaard werkzaamheden, biedt Poelmann van den Broek u de mogelijkheid om inhouse juridische ondersteuning te krijgen. Heeft u bijvoorbeeld last van tijdelijke onderbezetting op uw HR afdeling? Heeft u in het kader van een juridisch project tijdelijk extra arbeidskrachten nodig? Of wilt u bijvoorbeeld uw arbeidsovereenkomsten laten controleren? Wij kunnen bij u een specialist arbeidsrecht plaatsen om u te helpen en te begeleiden in dergelijke situaties. Of het nou gaat om een dag(deel) of een langere periode: wij verzorgen een aanbod op maat. En dat voor een vaste prijs. Wel zo duidelijk. Meer weten? Neem vooral contact ons op!

Reorganiseren: een goede voorbereiding is het halve werk

Klant aan het woord.

Neem contact op.

Wilt u weten wat uw speelveld is als het gaat om cao?
Neem gerust contact op en laat u persoonlijk informeren over de mogelijkheden.

Onze advocaten staan voor u klaar.

Actualiteiten binnen het arbeidsrecht

Nieuwe cao’s zijn veelvuldig in het nieuws. Tijdens de onderhandelingen wordt hoog ingezet: lonen worden in sommige gevallen zelfs volledig gecorrigeerd naar de hoge inflatie. Moet uw organisatie ook een cao toepassen? Of past uw organisatie vrijwillig een cao toe? En mag u eigenlijk afwijken van een cao? Tijdens deze actualiteitenlunch zullen wij deze onderwerpen en meer behandelen, zodat uw basiskennis over cao’s weer up to date is.

  • Kantoor Poelmann van den Broek
  • Donderdag 21 september
  • Van 12.30 tot 14.00 uur
  • Kennisbijeenkomst
  • Niveau: Basis

Actualiteiten.

Ga voor alle actualiteiten en meer kennis naar de kennisbank »