Arbeid
Zieke werknemers

Een re-integratietraject dat gezond is voor uw zieke werknemer én uw onderneming.

Vreselijk voor de werknemer in de eerste plaats, langdurig ziek zijn. Daarbij heeft ook de werkgever serieuze zorgen. Een snelle re-integratie is voor u niet alleen een sociale en wettelijke plicht, maar ook een financiële noodzaak. Het zijn meestal gecompliceerde dossiers en u heeft te maken met specifieke wet- en regelgeving in de WIA en de Ziektewet. Ook de procedure bij het UWV is secuur vastgelegd. Hoe voorkom ik dat de loondoorbetalingsverplichting de gezondheid van m’n bedrijf ondermijnt? Wat moet ik doen als een werknemer zich niet aan de re-integratieverplichtingen houdt? Is het voordeliger om eigenrisicodrager te zijn?

Onze advocaten adviseren u als een werknemer ziek is.

Als werkgever krijgt u wel eens te maken een arbeidsongeschikte werknemer. Daarbij wordt de Nederlandse werknemer op verregaande wijze beschermd tegen de nadelige gevolgen van langdurige ziekte. Wij helpen u bij uw verplichtingen én uw rechten. Wanneer is bijvoorbeeld een huisbezoek toegestaan? En wat kunt u doen als de werknemer niet meewerkt aan de re-integratie?

Onze specialisten helpen u met een re-integratietraject zonder zorgen

Uit ervaring weten wij dat een goed georganiseerd traject vaak het beste is voor werkgever én werknemer. We raden u aan om duidelijke protocollen te hanteren. En gaat het dan niet volgens plan, dan helpen wij u graag.

Wij helpen u o.a. bij
  • Re-integratie en loonsancties
  • Protocol ziekte(verzuim)
  • Eigenrisicodragerschap
  • Vragen over WIA en Ziektewet
  • Loondoorbetaling zieke werknemers
  • Ontslag zieke werknemer

Vooraf maken we glashelder hoe we samenwerken en wat de kosten zijn.

Snel duidelijkheid.

Wilt u juridisch advies, laat het ons weten. U wordt dezelfde (werk)dag teruggebeld door een van onze advocaten die gespecialiseerd is om te adviseren bij zieke werknemers. Met onze kennis en ervaring in uw branche hebben we uw situatie snel in beeld. Zo krijgt u in dit eerste gesprek direct helderheid over de juridische kansen en uitdagingen. Samen bespreekt u wat mogelijke vervolgstappen kunnen zijn en wat de advocaat hierbij voor u kan doen. Zo weet u vooraf precies waar u aan toe bent.

Extra ondersteuning

Naast onze standaard werkzaamheden, biedt Poelmann van den Broek u de mogelijkheid om inhouse juridische ondersteuning te krijgen. Heeft u bijvoorbeeld last van tijdelijke onderbezetting op uw HR afdeling? Heeft u in het kader van een juridisch project tijdelijk extra arbeidskrachten nodig? Of wilt u bijvoorbeeld uw arbeidsovereenkomsten laten controleren? Wij kunnen bij u een specialist arbeidsrecht plaatsen om u te helpen en te begeleiden in dergelijke situaties. Of het nou gaat om een dag(deel) of een langere periode: wij verzorgen een aanbod op maat. En dat voor een vaste prijs. Wel zo duidelijk. Meer weten? Neem vooral contact ons op!

Reorganiseren: een goede voorbereiding is het halve werk

Klant aan het woord.

Neem contact op.

Wilt u weten wat uw verplichtingen én rechten zijn als uw werknemer langdurig ziek is?
Neem gerust contact op en laat u persoonlijk informeren over de mogelijkheden.

Onze advocaten staan voor u klaar.

Actualiteiten.

Ga voor alle actualiteiten en meer kennis naar de kennisbank »