Kennis

Gezamenlijke oproep: Huurders en verhuurders retail, ga in overleg!

  1042x      < 1 min      27 March 2020

Overleg succesvol

In vervolg op mijn artikel over uitstel van betaling van huur (17 maart 2020), waarin melding werd gemaakt van het overleg dat plaatsvond tussen diverse vastgoedpartijen, is er inmiddels een gezamenlijke oproep uitgegaan aan verhuurders en huurders.

Oproep 24 maart 2020

Op 24 maart 2020 is een brief gepubliceerd in diverse media, waarbij onder meer Detailhandel Nederland, Vastgoed Belang, IVBN, NRW en VGO een oproep doen aan alle huurders en verhuurders van winkelruimte in Nederland.

Er wordt aangegeven dat de situatie die is ontstaan door het COVID-19 virus op de Nederlandse retailmarkt een enorme invloed heeft. Steeds meer retailers sluiten de winkels en zien de omzet drastisch teruglopen.

Ook verhuurders van vastgoed kunnen zich zorgen maken over de waarde en de cashflow van de investeringen die zijn gedaan in verband met mogelijke financieringsverplichtingen die doorlopen.

Bewaar de rust en ga in overleg

Kort en goed:

Er wordt opgeroepen om de rust te bewaren, niet over en weer elkaar te bestoken met juridische brieven, maar om contacten te zoeken om gezamenlijk na te gaan hoe partijen gezamenlijk tot een oplossing kunnen komen.

Verdeel de pijn en kies voor passende oplossingen. In de brief worden ook diverse tips gegeven waar eventueel rekening mee kan worden gehouden. Hierbij een link naar de betreffende brief. Heeft u liever persoonlijk advies? Bel me gerust of stuur een e-mail.

Op de hoogte blijven van juridische gevolgen van het coronavirus?


Lees ook


Stuur Jeroen uw reactie of vraag:


  • Uw reactie wordt niet online geplaatst. U kunt erop vertrouwen dat wij uw persoonlijke gegevens verwerken volgens onze privacy policy.

Als professional blijft u met onze nieuwsbrief altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.